REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė pirmadienį svarstys euro įvedimui skirtą geros verslo praktikos memorandumo projektą. Jame numatyta, kad įvedant eurą, verslininkai elgtųsi sąžiningai, nurodydami kainas, ir taip būtų apsaugoti Lietuvos vartotojų interesai.

REKLAMA
REKLAMA

Planuojama, kad prie memorandumo prisijungę verslininkai nesinaudos euro įvedimu kaip pretekstu kelti prekių ir paslaugų kainas, jas apvalins tiksliai pagal kursą ir apvalinimo taisykles, kainas nurodys ir litais, ir eurais. Verslininkai taip pat įsipareigotų apmokyti savo darbuotojus, kad jie tinkamai pakonsultuotų klientus.

REKLAMA

Ūkio ministerijos Vidaus prekybos politikos skyriaus vedėja Birutė Janutėnienė sakė, kad memorandumą numatoma pasirašyti viešame renginyje, tačiau kol kas nėra priimta sprendimo, kada jis galėtų būti surengtas.

„Po to, kai Europos Sąjungos Taryba priims sprendimą dėl lito keitimo į eurą kurso, renginys turės būti surengtas iki rugpjūčio 1 dienos“, – BNS sakė B.Janutėnienė.

Kol kas Ūkio ministerija nėra parengusi prisijungimo prie memorandumo tvarkos.

Pasirašiusieji memorandumą įgis teisę naudoti specialų logotipą. Memorandumą pasirašyti skatinamos ne tik verslo asociacijos, verslininkai, bet ir savivaldybės.

Lietuvoje eurą numatoma įvesti nuo 2015 metų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų