REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Lukašenka ukrainiečiams siūlo rasti bendrą požiūrį į krizę

„Kad ir su velniu reikia kalbėtis, kad neįvyktų kas nors blogesnio"

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pasiūlė laikinajam Ukrainos prezidentui Oleksandrui Turčynovui pasikeisti nuomonėmis apie padėtį Ukrainoje ir „rasti tam tikrą bendrą požiūrį“, pranešė prezidento spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums seniai, matyt, reikėjo susitikti, apsikeisti nuomonėmis apie padėtį, kuri formuojasi ne tik Ukrainoje, bet ir aplink mus, apsispręsti dėl kitų mūsų veiksmų, dviejų valstybių ir labai artimų tautų tarpusavio santykių“, – sakė A.Lukašenka per minėtą susitikimą, surengtą šeštadienį Gomelio srities mieste Liaskovičiuose.

REKLAMA

„Manau, kad per mūsų šios dienos derybas mes rasime tam tikrą bendrą požiūrį... Ir pamėginsime suartinti mūsų pozicijas tais klausimais, kurie, galbūt, šiandien dėl informacijos stokos nesulaukė reikiamo supratimo“, – pasakė A.Lukašenka.

„Mes juk kaimynai. Didžiausia vertybė – Ukrainos liaudis, Baltarusijos liaudis. Štai čia jokio (santykių) nutraukimo negali būti. Kad ir su velniu reikia kalbėtis, kad neįvyktų kas nors blogesnio“, – pabrėžė jis interviu Ukrainos televizijos programai „Šuster live“ šio susitikimo išvakarėse.

REKLAMA
REKLAMA

O.Turčynovas, savo ruožtu, pažymėjo Minsko ir Kijevo dvišalio bendradarbiavimo svarbą.

„Aš kėliau sau šio vizito svarbiausią tikslą – pajusti palaikymą, geros kaimynystės nusistatymą, Baltarusijos liaudies draugystę“, – pabrėžė Ukrainos prezidentas.

„Ukraina ir Baltarusija – ne šiaip kaimynės. Tai broliškos tautos, šimtus metų gyvenusios, triūsiusios ir kariavusios petys petyn, – kalbėjo O.Turčynovas. – Mums labai svarbu stiprinti ryšius tarp mūsų tautų, kad tarp mūsų šalių nebūtų nepereinamų sienų, kad ir baltarusiai, ir ukrainiečiai jaustųsi saugūs, galėtų tikėtis vienas kito pagalbos ir paramos “.

Ukrainos prezidentas pasiūlė aptarti ne tik politinius, bet ir ekonominius klausimus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų