REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Holivudo aktorė Angelina Jolie (Andželina Džoli) atskrido į Rytų Europą susitikti su Bosnijos ir Hercegovinos lyderiais ir pakalbėti apie seksualinio smurto karo zonose problemą.

REKLAMA
REKLAMA

Aktorė savo kelionę šią savaitę pradėjo Londone, kur ministro pirmininko Davido Camerono (Deivido Kamerono) būstinėje susitiko su britų užsienio reikalų sekretoriumi Williamu Hague‘u (Viljamu Heigu), o tada su juo išskrido į Sarajevą.

REKLAMA

A.Jolie, kaip Jungtinių Tautų (JT) specialioji pasiuntinė pabėgėlių reikalams, penktadienį drauge su W.Hague‘u susitiko su Bosnijos Prezidiumo pirmininku Bakiru Izetbegovičiumi. Vėliau jie abu kalbėjo spaudos konferencijoje, kurią organizavo šalies Gynybos ministerija.

„Oskaro“ laureatė gyrė Bosnijos ir Hercegovinos pareigūnus, į karių parengimo programą įtraukusius seksualinio smurto prevencijos schemą, ir pavadino tai „įkvepiančiu“ ir „novatorišku“ dalyku.

REKLAMA
REKLAMA

„Jūs padedate sulaužyti tuos tabu ir iš naujo apibrėžti karo tarnybą XXI amžiuje. Negali būti taikos konflikto zonose ar konfliktą išgyvenusiose (zonose), kol moterys nebaudžiamai žaginamos“, – sakė ji.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų