REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kandidatai į Europos Parlamentą, prieš savaitę diskutavę Kaune, šiandien rinkiminiams debatams susirinko Vilniaus Universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute. Debatuose pozicijų ir argumentų ietis surėmė Petras Auštrevičius (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis), Gediminas Kirkilas (Lietuvos socialdemokratų partija) bei Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai).

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys, Europos federalistų sąjungos Lietuvoje (EFSL) prezidentas Petras Auštrevičius kalbėjo, kad aiškus būsimųjų europarlamentarų iš Lietuvos prioritetas turėtų būti dėti visas pastangas, kad Lietuva visose įmanomose srityse integruotųsi į Europos branduolį. “Gilesnės sąsajos su Europos Sąjungos branduoliu yra didžiulis Lietuvos pranašumas ir mūsų ateities saugumo bei gerovės garantas. Turime suvokti, kad be Europos nebūtų Lietuvos, o be Lietuvos Europa nebūtų pilna. Kuo daugiau Europos bus Lietuvoje, tuo mažiau bus visų kitų jėgų, kurios skverbiasi į Lietuvą nebūtinai mums to norint. Lietuvos dalyvavimo glaudesnės integracijos siekiančioje Europoje svarbą tik dar labiau jaučiame dabartinių įvykių Ukrainoje kontekste, - sakė EFSL prezidentas.

REKLAMA

Visi trys debatuose dalyvavę kandidatai pasisakė už stiprią Europos Sąjungą, Gediminas Kirkilas taip pat pareiškė remiąs tolimesnę ES raidą federacijos linkme.

Debatus organizavo Europos federalistų sąjunga Lietuvoje (EFSL), EP Informacijos biuras Lietuvoje bei VU TSPMI. Debatus moderavo VU TSPMI profesorius Gediminas Vitkus. Pasak organizatorių, šių debatų išskirtinis bruožas buvo tas, kad juose buvo diskutuojama ne apie nacionalinės, bet išskirtinai apie ES darbotvarkės klausimus, t.y. apie tas sritis, kuriose galiausiai ir teks dirbti išrinktiems į Europos Parlamentą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji kandidatų į Europos Parlamentą debatai vyko Vytauto Didžiojo Universitete Kaune prieš savaitę, kovo 20 d.

Europos federalistų sąjunga Lietuvoje įsteigta 2012 m. Organizacijai priklauso įvairių politinių pažiūrų šalies piliečiai, politikai ir visuomenės veikėjai, kuriuos vienija pasiryžimas siekti visavertės Lietuvos narystės politiškai ir ekonomiškai suvienytoje Europoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų