REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs „Apple“ vyriausiasis inžinierius Gregas Christie, dalyvavęs pirmojo „iPhone“ kūrimo procese, papasakojo, kaip viskas prasidėjo. Savo interviu leidiniui „The Wall Street Journal“ jis atskleidė įdomių detalių apie paslaptingą projektą „Purple“, kuriuo buvo siekta sukurti „Apple“ išmanųjį telefoną. Štai keletas įdomesnių dalykų.

REKLAMA
REKLAMA

2005 m. vasario mėnesį Steve'as Jobsas jam pasakė, kad jis ir jo komanda privalo per kelias savaites sukurti išmaniojo telefono koncepciją – kitaip projektas bus atiduotas kitiems kūrėjams. „Steve'as buvo nusiteikęs labai rimtai. Jis reikalavo didelių idėjų ir didelių koncepcijų“, – teigė G. Christie.

REKLAMA

Galų gale „labai mažytė“ komanda, kuriai vadovo G. Christie, per numatytą laiką sugalvojo ir aprašė išmaniojo telefono su sensoriniu ekranu koncepciją. Mobilusis įrenginys galėjo būti išblokuotas perbraukus pirštu per ekraną, jame nebuvo fizinės klaviatūros bei muzikos atkūrimo funkcijų, kaip grotuve „iPod“.

Išmaniajam telefonui skirtą programinę įrangą iš pradžių kūrėjai bandė pasitelkę plastikinį sensorinį ekraną, prijungtą prie seno kompiuterio „Mac“. Taip buvo bandoma imituoti silpną mobilų procesorių, kuris turėjo būti įdiegtas būsimame „iPhone“.

REKLAMA
REKLAMA

G. Christie rengė pristatymus du kartus per mėnesį ir tai darė asmeniškai dalyvaujant „Apple“ vadovui S. Jobsui. Galų gale buvo nuspręsta, kad projektas taps realybe, ir prasidėjo tikri darbai. Viskas buvo baigta po „dviejų su puse metų maratono“, o išmaniojo telefono kūrimo proceso metu S. Jobsas kabinėjosi prie kiekvienos detalės ir galimybės.

Likus vos šešiems mėnesiams iki „iPhone“ oficialaus pasirodymo, darbai virte virė – pavyzdžiui, buvo pasmerkta žlugti pašto kliento „Mail“ idėja, kuri numatė, kad išvaizdos pagrindą sudarys keli stulpeliai. Vienoje pusėje būtų rodoma antraštė, kitoje – laiško turinys. „Steve'as pamanė, kad skaidyti tokį mažą ekraną į du stulpelius – kvailystė“, – teigė G. Christie.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų