REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Auto Zeitung“ automobiliniame žurnale buvo paskelbti 12 vasarinių padangų testo rezultatai. Pirmąją vietą užėmė ContiSportContact 5 padangos, surinkusios 263 balus iš 300 galimų. Žurnalo išvada: „Teste nugalėjusios Continental ContiSportContact 5 puikios ir ant sausos, ir ant šlapios kelio dangos, savyje derina didelį greitį ir maksimalų saugumą“.

REKLAMA
REKLAMA

Testui parinktos Europos, Amerikos ir Azijos gamintojų padangos, kurios buvo bandomos 13 skirtingų kategorijų. Jau po pirmųjų bandymų ant šlapios kelio dangos, Continental padangos tapo lyderėmis, saugumo kategorijoje surinkusios daugiausiai – 44 balus. Bandymuose ant sausos dangos ContiSportContact 5 taip pat pademonstravo pačias geriausias savybes. Redakcinė komisija ypatingai gyrė trumpiausią stabdymo kelią, didelį saugumą, greitį ir mažą pasipriešinimą riedėjimui. Antroje vietoje liko Dunlop Sport Maxx RT (257 balai iš 300), trečioje – Toyo Proxes T1 Sport padangos (253 balai iš 300).

REKLAMA

Visos padangos buvo montuojamos ant BMW 320i Efficient Dynamics Edition automobilio, o bandytojai jomis įveikė apie 1400 kilometrų. Didžiausi gamintojų saugumo ir technologijų skirtumai atsiskleidė testų metu ant šlapios kelio dangos su ypatingai akivaizdžiais skirtumais stabdymo ant šlapio kelio ir pasipriešinimo riedėjimui kategorijose. Pavyzdžiui, gamintojo iš Indijos padangos pasižymėjo pastebimai prastesnėmis važiavimo savybėmis ir žymiai ilgesniu stabdymo keliu tiek ant šlapios, tiek ir ant sausos kelio dangos.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų