REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Perspėjimas automobilių pirkėjams – atidžiai rinktis pardavėją

Iki šiol registruodama automobilius valstybės įmonė „Regitra“ naudodavosi tik Šengeno informacine sistema, tačiau jai informaciją teigia net ne visos Europos Sąjungos (ES) valstybės. Pasak įmonės identifikavimo skyriaus vadovo Mamerto Kulakausko, priėjimas prie Interpolo bazės leis patikrinti ir iš Rusijos, Azijos, Amerikos valstybių atvežamus automobilius: ne tik, ar jie nėra pavogti, bet ir ar nėra suklastotos jų dalys, dokumentai.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto „Regitros“ atstovo teigimu lieko neišspręsta dar viena su transporto priemonių registracija susijusi problema. Lietuva, pasak M. Kulakausko, yra vienintelė ES valstybė, kuri registruodama automobilius nereikalauja patikrinti, ar sumokėtas jo muito mokestis. Jis taikomas įsigyjant automobilius iš trečiųjų šalių. Dėl to pirkėjams gali kilti nemalonumų, o įstatymo pataisos turėtų įsigalioti tik nuo liepos.

REKLAMA

„Muitinė negaudavo informacijos apie įregistruotas transporto priemones ir negalėdavo atlikti savo funkcijų. Muitinė pradėjo imti informaciją pasirinktinai iš „Regitros“ ir labai daug kas pakliuvo į nemalonią situaciją, kai pasirodo, kad autotransporto priemonė įvežta nevisiškai legaliai“, - sakė M. Kulakauskas.

„Norint išvengti nemalonių staigmenų, reikia atidžiai rinktis pardavėją: „Pirmiausia reikia žinoti, iš ko perkama. Nes jeigu perka iš Jono Jonaičio, o pasirašo, kad iš Hanso Miulerio, tai atsiranda problemos: neranda kaltų, kalta „Regitra“, visa Lietuva. Nereikia apgaudinėti savęs ir valstybės, tada viskas bus normaliai“, - aiškino pašnekovas. Pernai Lietuvoje registruota per 100 tūkst. iš užsienio atvežtų naudotų automobilių. Naujų automobilių registruota beveik 12 tūkst., iš viso 500 – registruoti neleista.

Žinių radijas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų