REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas kartu su aukštų vidaus reikalų sistemos pareigūnų delegacija išvyksta į Gruziją.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo su Gruzijos vidaus reikalų ministru Aleksandre Tchikaidze metu bus pasirašytas Lietuvos ir Gruzijos vyriausybių protokolas, įgyvendinantis Europos Sąjungos (ES) ir Gruzijos susitarimą dėl neteisėtai gyvenančių asmenų readmisijos (išsiuntimo). Toks susitarimas tarp ES ir Gruzijos buvo pasirašytas 2010 m. lapkričio 22 d. Briuselyje.

REKLAMA

Susitikime taip pat numatoma aptarti Rytų Partnerystės plėtros ir kitus svarbius abiejų šalių bendradarbiavimo vidaus reikalų srityje klausimus.

Lietuvos ir Gruzijos readmisijos susitarimo įgyvendinimo protokolu bus paskirtos kompetentingos abiejų šalių institucijos, nustatytos asmenų grąžinimo su palyda sąlygos, asmenų readmisijos, taikant pagreitintą procedūrą, sąlygos, apklausų tvarka ir terminai bei kiti su readmisijos procesu susiję aspektai.

REKLAMA
REKLAMA

„Šio protokolo pasirašymas yra svarbus Lietuvai įvykis, nes leis sureguliuoti teisinius klausimus dėl nelegalių migrantų iš Gruzijos, kurių srautas mūsų šalies mastais yra pakankamai didelis“, – teigia ministras D. A. Barakauskas. Vien 2013 metais iš Lietuvos buvo išsiųsti 173 Gruzijos piliečiai, 217 asmenų laikinai įkurdinta Pabradės užsieniečių registracijos centre, 109 asmenys – neįleisti į Lietuvos teritoriją. Šiemet Centre buvo laikinai apgyvendinti 56 Gruzijos pilietybę turintys asmenys, o šiandien, kovo 26 d., jame gyvena 14 asmenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vizito metu ministras D. A. Barakauskas padės gėlių ant didvyrių, žuvusių už Gruzijos vienybę, paminklo, lankysis Gruzijos VRM Viešųjų paslaugų agentūroje, kurioje susipažins su bendrojo pagalbos telefono 112 funkcionavimu bei kitų su VRM sistema susijusių paslaugų piliečiams teikimu.

Taip pat numatoma pasirašyti susitarimo memorandumą tarp Lietuvos Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos ir Gruzijos finansų monitoringo tarnybos dėl bendradarbiavimo kovojant su nusikalstamu būdu įgytų pajamų legalizavimu ir teroristų finansavimu.

Atsižvelgiant į aktyvius bendradarbiavimo ryšius tarp Lietuvos ir Gruzijos vidaus reikalų institucijų, į ministro D. A. Barakausko vadovaujamą delegaciją įtraukti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos prie VRM direktorius Kęstutis Jucevičius, Vadovybės apsaugos departamento prie VRM direktorius Rymantas Mockevičius, Viešojo saugumo departamento prie VRM vadovas gen. Sergejus Madalovas ir VRM Teisės ir tyrimų departamento direktorius Nerijus Rudaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų