REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laura Juozaitytė / Ekonomika.lt

„Kuo artimesni jūsų prekės ženklui jausis vartotojai, tuo nuoširdžiau ir įtaigingiau jie jus rekomenduos savo šeimai ir draugams“, - teigia Joeri Van den Berghas, vienas pasaulinės naujosios kartos tyrimų agentūros „InSites Consulting“ įkūrėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkodaros ekspertų pripažintos knygos „Kaip garsiems prekės ženklams išlikti populiariems“ bendraautorius yra dirbęs su tokiais prekiniais ženklais kaip „Lego“, „Sony“, „MTV Networks“, „Danone“ ir daugybe kitų.

REKLAMA

„Verslo žinių“ konferencijoje „Password 2014“ belgas dalinosi patarimais, kokie rinkodaros sprendimai paveikiausi kalbant apie jaunąją kartą ir kokia linkme šiandien kompanijos turėtų kreipti savo rinkodarą.

Eksperto teigimu, vadinamoji tūkstantmečio karta nuo vyresniųjų labiausiai skiriasi tuo, kad jiems svarbu ne prekinio ženklo prestižas, o tai, kiek smagu bus pačiu produktu naudotis, - ar jis patogus, ar kažko naujo geba išmokyti.

REKLAMA
REKLAMA

„Šie du poreikiai ateina iš tūkstantmečio kartos pagrindinio siekio tapti sėkmingais“, - sako J.Van den Berghas.

Noras tapti sėkmingais kartu reiškia tūkstantmečio kartos poreikį iššūkiams. „Priimant sprendimus, orientuotus į naująją kartą, nebegalima remtis klasikiniais rinkodaros principais, kuomet, pavyzdžiui, užtekdavo reklamai pasikviesti žinomą žmogų pristatyti tavo prekinį ženklą. Sakau „paprastą“, nes taip, tai brangiai kainuodavo, tačiau daugeliu atvejų tokios reklaminės kampanijos atsipirkdavo su kaupu“, - dėstė J.Van den Berghas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rinkodaros eksperto teigimu, tūkstantmečio kartos tokiu klasikiniu triuku nesudominsi – šiuos reklamos metodus jie pernelyg puikiai pažįsta ir tai jau nebepaperka.

„Šiandien svarbu bandyti kaip įmanoma labiau įtraukti vartotoją, reklamą daryti kuo interaktyvesnę, kad vartotojas patirtų naujų potyrių“, - pasakojo belgas.

Kaip pavyzdį J.Van den Berghas pateikė vieną sėkmingiausių pernai vykusių reklaminių kampanijų – „Coca-Cola“ vykdytą filmo „Operacija Skyfall“ reklamos kampaniją Belgijoje.

Linksmame vaizdo klipe rodoma traukinių stotis, kurioje atsitiktiniai praeiviai perka „Coca-Cola“ skardinę iš aparato. Staiga ekrane užsidegus nurodymui įvesti savo vardą, užrašas „išlaisvink savyje agentą 007“ ir atbulinis laikmatis paskelbia iššūkio pradžią, o praeiviai pradeda bėgti nurodyto perono link.

REKLAMA

Bėgimą per daugybę scenarijuje numatytų kliūčių galiausia vainikuoja legendinės franšizės teminės melodijos sudainavimas ir „agentai 007“ už iššūkį apdovanojami bilietais į filmo premjerą.

„Tai puikus pavyzdys, kaip sprendimas reklamuoti filmą ir savo prekės ženklą pasitelkiant ne pagrindinį filmo aktorių, o atsitiktinį praeivį, gali tapti itin sėkminga reklamos kampanija bei virusiniu vaizdo klipu socialiniuose tinkluose“, - teigia J.Van den Berghas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų