REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai vienus „alachus“ pakeičia kiti „alachai“

Evelina Maliauskaitė

Prieš savaitę vykusiame Ekonomikos ir finansų komiteto posėdyje Šilutės rajono savivaldybės mažojoje posėdžių salėje vyravo ganėtinai įdomios nuotaikos – įsiplieskusias karštas diskusijas vis „gesino“ įterptas kurio komiteto nario pajuokavimas. Ir taip didžiąją dalį posėdžio... Štai ties klausimu dėl Šilutės rajono savivaldybės tarybos 2013 m. vasario 28 d. sprendimo Nr. T1-692 panaikinimo ironiški juokeliai jau nebepataisė situacijos – emocijos tiesiog „užvirė“...

Įsigalėjusi Šilutės rajono valdančioji koalicija ėmėsi drastiškų sprendimų, sumenkinančių ankstesnės valdančiosios daugumos priimtus sprendimus. Štai Ekonomikos ir finansų komiteto posėdyje Planavimo ir plėtros skyriaus vyriausioji specialistė Asta Jagelavičienė pristatė sprendimo projektą, kuriuo iš Šilutės rajono savivaldybės 2014–2016 m. strateginio veiklos plano, patvirtinto Šilutės rajono savivaldybės tarybos 2013 m. 19 d. sprendimu Nr. T1-982, bus išbraukiamos šios priemonės: „Šilutės H. Šojaus dvaro rekonstrukcijos užbaigimas“, „Šilokarčemos kvartalo rekonstrukcija“, „Rusnės medinės architektūros išsaugojimas ir pritaikymas turizmui bei kultūros reikmėms“; „Šilutės miesto ir seniūnijų gatvių bei viešųjų erdvių apšvietimas“, „Sporto ir pramogų centro Rusnės g. 8A, Šilutės m. rekonstrukcija ir statyba“ bei „Estakados krašto kelyje Nr. 206 Šilutė–Rusnė projekto parengimas“. Argumentuota tuo, kad aukščiau išvardintų priemonių, esančių prioritetinių objektų sąraše, finansavimo šaltiniai dar nėra žinomi, šių objektų sutvarkymui lėšos dar nėra skirtos, nėra strateginio planavimo metodikoje numatyto Strateginio plėtros plano ir Strateginio veiklos plano tarpusavio ryšio.

Šiuo sprendimo projektu ypač pasipiktino Tarybos narys Steponas Kazlauskas. „Man juoką kelia tokie dalykai. Vieni priėmė sprendimą prieš aštuonis mėnesius ir viskas buvo gerai, o dabar atsirado nauji „alachai“, kurie pareiškė, kad visa tai nieko verta. Ar kada nors mūsų Savivaldybėje bus sprendimų tęstinumas, o ne kažkokios kvailystės. Parodykite man nors vieną projektą, kuriam yra numatytas tikras normalus finansavimas?“, – sakė S. Kazlauskas. Jam paantrino ir Tarybos narys Algirdas Balčytis, kuris tikino, kad taip Savivaldybė nieko nepasieks, jeigu tik lauks, kol bus gautas finansavimas ir neišsikels naujų siekių bei tikslų.

REKLAMA
REKLAMA

„Ačiū, Steponai, už įvertinimus. Primenu, kad tai yra dėsninga, jog vieni „alachai“ keičia kitus „alachus“ ir naujieji atėję „alachai“ daro savo tvarką. Čia nieko nuostabaus. Ši valdančioji koalicija mano, kad taip yra geriau“, – S. Kazlauskui atsakė Tarybos narys Saulius Stankevičius. Šis pasakymas dar labiau įpykdė S. Kazlauską. „Nenuostabu, kad Šilutė yra penktoje vietoje... Aštuoni mėnesiai liko, po jų vėl bus blogai? Man gėda pasakyti, kad aš Šilutėje gyvenu“ – pareiškė S. Kazlauskas. „Ne, ne, tu nesakyk“, – (ne)juokaudamas paantrino A. Balčytis. Vicemeras Virgilijus Pozingis bandė nuraminti S. Kazlauską, primindamas, kad pastarasis gyvena ne Šilutėje, o Naujakurių mikrorajone (informuojame gerb. V. Pozingį, kad Naujakurių mikrorajonas priklauso Šilutės miestui, - aut. pastaba).

REKLAMA

Įsiplieskusias emocijas nuramino komiteto pirmininkas Vaidas Pavilionis, kuris komiteto nariams pareiškė – „baigiam turgų“. Aiškinamajame sprendimo projekto rašte dėl Šilutės rajono savivaldybės prioritetinių strateginių objektų sąrašo pakeitimo teigiama, kad Šilutės rajono savivaldybės prioritetinių strateginių objektų sąrašas buvo patvirtintas ir priemonės įtrauktos į strateginį veiklos planą, kadangi Šilutės rajono savivaldybės 2005–2014 m. strateginio plėtros plano galiojimo laikotarpis ėjo į pabaigą, o naujas strateginis plėtros planas, kuriuo vadovaudamasi Savivaldybė turės vykdyti savo veiką, dar buvo neparengtas.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgiant į tai buvo nuspręsta Šilutės rajono savivaldybės prioritetinius strateginius objektus įtraukti į strateginį veiklos planą. 2013 m. spalio 24 d. Tarybos sprendimu Nr. T1-922 buvo patvirtintas Šilutės rajono savivaldybės 2015–2024 m. strateginis plėtros planas ir į jį buvo įtrauktos su anksčiau išvardytų objektų sutvarkymu susijusios priemonės. 2013 m. vasario 28 d. Savivaldybės tarybos sprendimą Nr. T1-692 tikslinga pripažinti negaliojančiu, kadangi patvirtintas prioritetinių objektų sąrašas neatitinka strateginio planavimo metodikos (2013 m. liepos 25 d. sprendimu Nr. T1-849) reikalavimų, kurioje yra numatytas Strateginio plėtros plano (SPP) ir Strateginio veiklos plano (SVP) tarpusavio glaudus ryšys – turi sietis tikslai, uždaviniai ir priemonės.

Nors opozicijos nariai balsavo prieš šio sprendimo projekto teikimą Tarybai, tačiau, be abejonės, valdančiosios daugumos atstovai, kurių komitete būta daugiau, iškėlę rankas „už“ pritarė šiam sprendimo projektui. Panašu, kad artėjančiame Tarybos posėdyje kovo 27 d. bus galima ir vėl sulaukti „karštų“ diskusijų bei išradingų „perliukų“...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų