REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Yra tikimybė, kad parašų nesurinksime. Taip pasakiau žurnalistams iš televizijos, kai sulaukiau klausimo, kada nešime surinktus parašus. Žurnalistai, kaip visada mėgsta papildyti atsakymus“, – juokėsi pretendentas į kandidatus prezidento rinkimuose Rolandas Paulauskas.

„Yra tikimybė, kad parašų nesurinksime. Taip pasakiau žurnalistams iš televizijos, kai sulaukiau klausimo, kada nešime surinktus parašus. Žurnalistai, kaip visada mėgsta papildyti atsakymus“, – juokėsi pretendentas į kandidatus prezidento rinkimuose Rolandas Paulauskas.

REKLAMA

„Pirma naktigonė kitaip“ – taip pavadintas vaizdo siužetas, kurį tiesiogiai galėjo stebėti visi kandidatą palaikantys žmonės. „Tai šiokia tokia pogrindinė televizija buitinėmis sąlygomis“, – šypsojosi R. Paulauskas.

„Ši rinkimų kampanija yra Kazimiero Juraičio inspiruota. Tai yra visiška žmonių iniciatyva. Už manęs nestovi jokios partinės struktūros. Mes neturėjome pinigų, suaukojo žmonės, dėkui jiems. Žmonės stengiasi man padėti surinkti parašus, todėl nereikia pykti, jeigu gavote kokį nors nenorimą laišką“, – apie žmonių elektronines dėžutes pasiekusius „Ievos laiškus“, kuriuose adresatai buvo skatinami pasirašyti už pretendentą, kalbėjo R. Paulauskas. – Galiu atsiprašyti už žmones, kurie tai padarė. Būkite pakantesni, nes tai yra žmonių iniciatyva.“

Savaitgalį lietuvių elektroninių pašto dėžutėse sumirgėjo laiškas nuo „Ievos“ pavadinimu „Ievos laiškas“.

„Lietuvi, rašau Tau kaip pilietė, kaip mama, kaip žmogus, kuriam rūpi. Daug dirbau su žemės referendumo reikalais, dalyvavau juvenalinės justicijos, skalūnų pilietinių iniciatyvų grupėse. Politika man visada buvo svetima, bet pastarųjų metų įvykiai naujai atvėrė mano akis daugeliui dalykų –  tiesiog nebegalėjau likti abejinga, matydama, kaip griaunama mūsų valstybė, kaip kertamos mūsų šaknys, naikinamos pamatinės vertybės.  Trumpai pasakysiu, kodėl mes, keletas bendraminčių, nors ir pavargę nuo nesibaigiančios kovos ir jau metus trunkančio neatlygintino darbo, apsisprendėme aukoti savo laiką ir jėgas paremdami kandidatą į prezidentus Nepriklausomybės akto signatarą Rolandą Paulauską.  Pirmiausia todėl, kad Rolandas – vienintelis iš kandidatų yra laisvas tiek, kad gali be užuolankų viešai pasakyti argumentuotą TIESĄ apie visus daugeliui mūsų rūpimus klausimus –  Žemę, Eurą, Šeimą, pensijų fondus, mūsų ateities perspektyvas Europos Sąjungoje ir t.t., nes už šio žmogaus nestovi niekas – nei pinigai, nei suinteresuotos grupuotės, nei partijos. Liko tik savaitė ir mums trūksta parašų!“ – rašoma laiške.

REKLAMA
REKLAMA

Kandidatas prisipažino, kad pats nieko nedaro ir. socialiniame tinkle „Facebook“. „Visa tai, kas yra daroma internetinėje erdvėje, – ne mano darbas. Atskirais atvejais aš net nežinau, kas tai daro. Gali kilti klausimas, kodėl pats to nedarau. Turiu atsakymą – puslapius ir „Facebook“ turi daryti kasdien, kad jie būtų gyvi. Reikia kasdien dalyvauti pokalbiuose. Žinau, kad to nesugebėčiau, todėl nedarau“, – sakė R. Paulauskas.

REKLAMA

Vėliau R. Paulauskas perskaitė žiūrovo pastabą, kurioje teigiama, kad kandidatas kalba jo mintimis. „Visada sakiau, kad reikia balsuoti ne už pavardes, o už pažiūras. Manau, kad tokios pažiūros kaip mano gyvena daugelyje Lietuvos galvų, – kalbėjo R. Paulauskas. – Problema yra ta, kad tos galvos viena kitos neatranda.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų