REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saulius Masalskas, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Orhuso universitetas Danijoje atliko diabetikams svarbų tyrimą, kuris parodė, kad senųjų tradicinių rūšių šiaurietiškos daržovėsmorkos, ropės – yra gerokai naudingesnės diabetu sergantiems žmonėms, nes jos ne tokios saldžios ir turi naudingų sveikatai karčiųjų medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA

„Šios morkos iš tikrųjų yra geriau nei įprastiniai vaistai nuo diabeto“, – tvirtina sveikatos mokslų fakulteto Orhuse profesorius Peras Benjixas Jeppesenas.

REKLAMA

Tokia yra sveikatos mokslų fakulteto profesoriaus iš Orhaus universiteto Danijoje nuomonė – ir tą nuomonę jis dabar jau gali pagrįsti faktais. Vykdydami specialiai tradicinėms šiaurietiškoms daržovėms skirtą projektą danų, specialistai paprašė, kad diabetu sergantys žmonės per dieną suvalgytų po pusę kilogramo tokių senovinių rūšių daržovių. Bandymuose dalyvavę pacientai pripažino, kad prie jų skonio reikia priprasti, bet cukraus kiekis kraujyje tikrai sumažėjo, o savijauta pagerėjo.

„Mes bandome rasti sprendimą kartu su ūkininkais, ir šiuo projektu taip pat siekiama, kad šių daržovių būtų galima gauti lengviau“, – teigia P. B. Jeppesenas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų