REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę daugiau kaip 12 tūkstančių 6–10 klasių moksleivių iš Lietuvos ir užsienio lietuvių mokyklų kompiuterį bandė prakalbinti lietuviškai – dalyvavo nacionaliniame konkurse „Švari kalba – švari galva“.

REKLAMA
REKLAMA

Ar toks gausus dalyvių susidomėjimas (paskutinius keletą metų iki šiol konkurse dalyvaudavo apie 8-8,5 tūkst. moksleivių) – tendencija, atspindinti padidėjusį jaunimo suvokimą, kad technologijos ir taisyklinga kalba – suderinami?, teiraujamasi bendrovės „Tilde IT“ pranešime

REKLAMA

„Jau septynerius metus organizuojame šį konkursą, nes tikime, kad kiekviena galimybė virtualioje erdvėje rašyti taisyklingai lietuviškai prisideda prie tokio įpročio formavimosi. Niekas kitas, kaip tik įprotis, verčia mus užmiršti lietuviškas raides, skyrybą ir kitas taisykles rašant ar bendraujant kompiuteriu, kitais įrenginiais. Todėl jei dvylika tūkstančių moksleivių dalyvaudami konkurse prisiminė, kad tai yra patogu, kad jau senų seniausiai nebelikę techninių kliūčių vartoti taisyklingą kalbą elektroninėje terpėje, o dalis dar bus ir paskatinti dovanomis, mūsų bei partnerių Valstybinės lietuvių kalbos komisijos ir Švietimo ir mokslo ministerijos sumanymas rengti jį toliau išliks prasmingas“, – sakė konkurso sumanytojos įmonės „Tilde IT“ direktorė Renata Špukienė.

Pranešama, kad pirmasis konkurso etapas jau įvyko, antrasis vyks balandžio 2 dieną Vilniaus kooperacijos kolegijoje. Į jį pateks po dvidešimt geriausiai pirmame etape pasirodžiusių šeštokų, septintokų, aštuntokų, devintokų ir dešimtokų. Tą pačią dieną, 14 val. vyks ir konkurso nugalėtojų bei jų lietuvių kalbos mokytojų apdovanojimai. Šiemet laureatams diplomus įteiks konkursą globojanti šalies vadovė Dalia Grybauskaitė – šiemet apdovanojimai vyks LR Prezidentūros Kolonų salėje, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų