REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus "Žalgiris" ir Gargždų "Banga" prarado pirmuosius taškus, o tuo pasinaudojusi Pakruojo "Kruoja" pavijo lyderius. Tai - pagrindinis "SMScredit.lt A lygos" čempionato trečiojo turo akcentas.

REKLAMA
REKLAMA

Lyderiai. "Žalgiris" ir "Banga" nesugebėjo laimėti derbių - vilniečiai su "Trakais" sužaidė 1:1 , o gargždiškiai Klaipėdoje rungtynes su "Atlantu" baigė be įvarčių. "Kruoja" namų dvikovoje Panevėžyje nepagailėjo autsaiderės Alytaus "Dainavos" - 4:0.

REKLAMA

Įvarčiai. Šįkart jų buvo įmušta gerokai mažiau nei pirmųjų dviejų turų rungtynėse - dešimt. Keturi jų įkrito į alytiškių vartus.

Dievai. Juos po turo minėjo du treneriai. "Gal neįmušėme "Bangai" dėl to, kad tokia buvo Dievo valia. Neįmušėme šįkart - įmušime kitą sykį", - žaibais, kitaip nei po antrojo turo rungtynių su "Klaipėdos granitu", kai grasino savo futbolininkams finansinėmis baudomis, šįkart nesisvaidė "Atlanto" strategas Konstantinas Sarsanija. "Futbolo dievai to neatleidžia: jei užsidarysi, vis tiek ką nors pražiopsosi ir nusvilsi", - reziumavo Panevėžio "Ekrano" treneris Valdas Dambrauskas, kurio jauni auklėtiniai išleido pergalę iš rankų ir su "Klaipėdos granitu" sužaidė 1:1.

REKLAMA
REKLAMA

Tradicija. "Žalgiris" trečiose rungtynėse iš eilės praleido vieną įvartį. Šis buvo skausmingesnis už ankstesnius - nei "Šiauliams", nei "Sūduvai" tikslūs smūgiai į žaliai baltų vartus taškų iškovoti nepadėjo, o "Trakų" saugo Jurijaus Mamajevo išlyginamasis įvartis kainavo vilniečiams pergalę.

Žiūrovai. Dviejų sostinių derbis į LFF stadioną priviliojo du su puse tūkstančių žiūrovų. Nors nominalų rungtynių šeimininkų statusą turėjo "Trakai", "Žalgiris" irgi buvo gausiai palaikomas, nes žaidė savo mieste ir savo arenoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Debiutas. "Trakų" komandoje pirmą kartą šį sezoną rungtyniavo dar vienas futbolininkas, jau atstovavęs Lietuvos rinktinei. Prie Vytauto Lukšos, Pauliaus Grybausko ir Tado Labuko šįsyk prisidėjo traumą išsigydęs Darius Miceika.

Nulis. Tiek įvarčių per 270 žaidimo minučių šiame "SMScredit.lt A lygos" čempionate praleido "Banga". Nors šalies vicečempionas "Atlantas" paskutinį rungtynių pusvalandį negailestingai smaugė gargždiškius, vartininkas Šarūnas Jurevičius ir vėl liko "sausas". Rezultatas 0:0 užfiksuotas pirmą kartą šiame čempionate.

REKLAMA

Devyni. Rungtynių pabaigoje "Bangos" futbolininkams, tarsi antikiniams Termopilų perėjos gynėjams, teko stabdyti gerokai gausesnes varžovų pajėgas. Rungtynes gargždiškiai baigė devyniese: už antruosius įspėjimus iš aikštės buvo pašalinti pradžioje Sergejus Ševčukas, o paskui - ir Aurelijus Staponka.

Progos. "Taip, jos nerealizuotos, bet reikia ir kitoms rungtynėms pasilikti", - šyptelėjo du įvarčius "Dainavai" įmušęs "Kruojos" žaidėjas Aivaras Bagočius. Pakruojo komanda įmušė keturis kartus, bet rezultatas nesunkiai galėjo būti dviženklis, jei nugalėtojai nebūtų tokie gailestingi chaotiškai varžovų gynybai.

REKLAMA

Nepavojingi. "Dainavos" puolėjas Kęstutis Balčiūnas šįkart pataikė į skersinį, bet tai buvo bene pirmas pavojus varžovų vartams, kurį alytiškiai sukūrė šį sezoną. Per trejas rungtynes 13 įvarčių praleidusi dzūkų komanda kol kas neįmušė nė sykio.

Pastaba. "Džiugina komandos charakteris, bet nedžiugina tai, kad žaisti pradedame tik praleidę įvartį", - savo futbolininkų ryžto drąsiai rungtyniauti nuo pirmųjų minučių po lygiųjų Panevėžyje pasigedo žaidžiantysis "Klaipėdos granito" treneris Robertas Poškus.

Raumenys. "Pirmą kartą šiemet žaidėme ant žolės. Sunku, nes dirba visai kiti raumenys. "Sėdome" ir "nusėdome", - pralaimėjimo priežastį 0:2 Marijampolės "Sūduvai" nurodė "Šiaulių" treneris Gedeminas Jarmalavičius. Suvalkijos komanda antrą kartą šį sezoną namų rungtynes žaidė ant gyvos žolės, o ne ant sintetinės dangos, ant kurios vyko visos kitos "SMScredit.lt A lygos" dvikovos.

Deja vu. "Sūduva", pelniusi pirmuosius tris šio sezono taškus, kaip ir pernai, pirmą pergalę iškovojo trečiajame ture.

Nerijus Kesminas

Gražiausio III turo įvarčio rinkimai (balsuoti - spauskite čia)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų