REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Egipto teismas pirmadienį skyrė mirties bausmes 529 Musulmonų brolijos nariams, dėl įvairių kaltinimų, tarp kurių yra kaltinimai nužudymu, sakė gynybos advokatas.

REKLAMA
REKLAMA

 

Šios bausmės yra didelis vajaus prieš šį judėjimą eskalavimas.

„Teismas nusprendė nuteisti myriop 529 atsakovus, o 16 buvo išteisinti“, – sakė advokatas Ahmedas al Sharifas (Ahmedas Šarifas). Nuosprendis dar gali būti apskųstas.

REKLAMA

Nušalintąjį prezidentą Mohamedą Mursi (Mohamedą Mursį) remiančių islamiškų jėgų atžvilgiu kariškių iškelta valdžia nuo liepos, kai prezidentas buvo nuverstas, vykdo kruviną vajų, kurio metu jau žuvo šimtai žmonių, o tūkstančiai buvo areštuoti.

Iš pirmadienį nuteistų žmonių 153 yra sulaikyti, o likusieji slapstosi, sakė šaltiniai.

Nuteistieji yra tarp daugiau kaip 1,2 tūkst. M.Mursi šalininkų, teisiamų Minjoje. Antra maždaug 700 atsakovų grupė bus teisiama antradienį.

REKLAMA
REKLAMA

Jie yra kaltinami tuo, kad rugpjūčio mėnesį Pietų Egipte atakavo ir žmonių, ir visuomeninį turtą, po to, kai saugumo pajėgos rugpjūčio 14 dieną Kaire išvaikė dvi protestų stovyklas, įkurtas M.Mursi šalininkų.

Jie taip pat kaltinami smurto aktais, kurie nulėmė dviejų policininkų žūtį Minjoje, sakė šaltiniai teismų sistemoje.

Tarp kaltinamųjų yra keli M.Mursi Musulmonų brolijos lyderiai, tarp jų – jos aukščiausiasis vadovas Mohamedas Badie (Mohamedas Badija).

M.Mursi, pirmąjį išrinktą ir civilinį Egipto prezidentą armija nušalino liepos 3 dieną, taip išprovokuodama didelius protestus visoje smarkiai susiskaldžiusioje šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šimtai žmonių žuvo rugpjūtį puolant dvi protestų stovyklas Kaire ir per tolesnius tos dienos susirėmimus.

Teisių gynimo grupė „Amnesty International“ paskelbė, kad nuo to laiko per smurto protrūkį Egipte žuvo mažiausiai 1,4 tūkst. žmonių, o dar tūkstančiai buvo areštuoti.

M.Mursi šiuo metu ir pats yra teisiamas trijose skirtingose bylose, tarp jų – byloje dėl kurstymo žudyti protestuotojus prie prezidentūros rūmų, kai jis dar dirbo prezidento poste.

M.Mursi buvo nušalintas vos po 12 darbo mėnesių, po masinių protestų prieš jo valdymą, kuriuos išprovokavo įtarimai, kad jis nori užgrobti visą valdžią ir dar labiau susilpnino šalies ekonomiką.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų