REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė darbo vizito išvyksta į Hagą, kur dalyvaus Branduolinio saugumo viršūnių susitikime.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė darbo vizito išvyksta į Hagą, kur dalyvaus Branduolinio saugumo viršūnių susitikime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai trečiasis Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidento Baracko Obamos iniciatyva rengiamas aukščiausio lygio pasaulinis forumas branduolinės saugos klausimais. Šio susitikimo tikslas - stiprinti branduolinį saugumą ir saugą, didinti skaidrumą bei pasitikėjimą tarp šalių, kurios vysto ir kurioms įtakos turi branduolinių objektų statybų projektai.

REKLAMA

Pirmasis branduolinio saugumo susitikimas įvyko 2010 m. Vašingtone, antrasis - po dvejų metų Seule. Jame dalyvavo ir Lietuvos Prezidentė.

Hagos viršūnių susitikime šalies vadovė sakys kalbą plenarinėje sesijoje, pasisakys diskusijoje, kaip užtikrinti branduolinę saugą ir saugumą ateityje, ir Nyderlandų Karaliaus Villemo Aleksanderio kvietimu dalyvaus valstybių vadovų vakarienėje. Taip pat planuojami Prezidentės dvišaliai susitikimai su užsienio valstybių delegacijų vadovais.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos vadovės teigimu, branduolinė sauga neturi sienų, todėl tai yra visos tarptautinės bendruomenės pareiga ir atsakomybė. Pasak Prezidentės, Lietuvai ypač aktualu, kad mūsų pasienyje planuojamos bei statomos atominės elektrinės atitiktų aukščiausius branduolinės saugos reikalavimus, o šiuos projektus vykdančios Rusija ir Baltarusija skaidriai įgyvendintų visas tarptautines sutartis, tarp jų ir Espoo konvenciją.

Hagos viršūnių susitikime taip pat dalyvaus Jordanijos Karalius Abdullah II, JAV Prezidentas Barackas Obama, Prancūzijos Prezidentas François Hollande'as, Kinijos Prezidentas Xi Jinpingas, Turkijos Prezidentas Abdullah Gulas, Nyderlandų Premjeras Markas Rutte, Vokietijos Kanclerė Angela Merkel, Jungtinės Karalystės Ministras Pirmininkas Davidas Cameronas, Švedijos ir Danijos Premjerai, JT Generalinis Sekretorius Ban Ki-moonas, ES Vadovai José Manuelis Barroso ir Hermanas Van Rompuy, TATENA generalinis direktorius Yukiya Amano, Interpolo Generalinis Sekretorius Ronaldas K. Noble ir delegacijų atstovai iš 53 valstybių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų