REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Praėjusią savaitę pasibaigęs 2013-2014 metų „Šešių nacijų“ sezonas buvo įsimintinas. Jame buvo galima išvysti keletą įspūdingų regbio spektaklių, o čempionas nebuvo aiškus iki paskutinės sekundės.

REKLAMA
REKLAMA

Video: Gražiausi žeminimai

Kaip ir kiekvienais metais, visos komandos prieš sezoną turėjo savo tikslus, tačiau ne visoms pavyko juos įgyvendinti. Po sezono džiaugsmu spindėjo Airijos žaidėjų akys. Jie po ketverių metų pertraukos tačo „Šešių nacijų“ taurės laimėtojais. Anglijos rinktinė turėjo puikų sezoną ir iškovojo tiek pat pergalių kaip ir airiai (4), tačiau liko antra dėl prastesnio pelnytų/praleistų taškų santykio. Anglai pelnė kitą svarbų trofėjų – „Trigubą karūną“ – kuri įteikiama už visas tris pergales prieš Britų salų komandas (Airija, Velsas, Škotija).

REKLAMA

Velso rinktinė nesugebėjo išsilaikyti viršūnėje trečius metus iš eilės, bet gali būti patenkinti užėmusi trečią vietą. Solidžiai turnyrą pradėję Prancūzijos regbininkai su trimis pergalėmis liko tik ketvirti, nors dar prieš paskutinį turą turėjo teorinių vilčių tapti čempionais.

Škotijos ir Italijoje rinktinės savo pasirodymu nebuvo patenkintos. Praėjusiame sezone škotai su italais buvo iškovoję po dvi pergales ir šį sezoną tikėjosi bent jau ne prastesnių rezultatų. Tačiau šios dvi komandos neprilygo lyderėms ir išsidalino dvi paskutines vietas.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausi čempionato žaidėju pripažintas 15 Anglijos rinktinės numeris Mikes Brownas.

Video: Gražiausi M.Browno epizodai

Legenda karjerą baigė viršūnėje

Nors 35-erių metų airis Brianas O‘Driscollis geriausio „Šešių nacijų“ turnyro žaidėjo rinkimuose užėmė antrą vietą (nugalėjo anglas Mike‘as Brownas), jis buvo didžiausia šių varžybų žvaigždė. Antrą kartą „Šešių nacijų“ čempionu tapęs B. O‘Driscollis po paskutinių rungtynių atsisveikino su savo įspūdinga profesionalo karjera.

Tikra regbio legenda 141 kartą atstovavo Airijos ir britų bei airių „Liūtų“ rinktinei ir pagal šį rodiklį yra geriausias pasaulyje. Vienas geriausių visų laikų Europos regbio žaidėjų tris kartus pripažintas geriausiu „Šešių nacijų“ taurės žaidėju (2006 m., 2007 m. bei 2009 m.), jis pelnė daugiausia žeminimų šių varžybų istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais Airija sugebėjo iškovoti vos vieną pergalę ir turnyre užėmė vos penktą vietą. Šiemet su nauju treneriu Joe Schmidtu airiai atsiskleidė visu gražumu. Airijos rinktinė „Šešių nacijų“ turnyre laimėjo antrą kartą per 15 metų, kuomet vykdomas toks formatas. Anksčiau turnyras vadinosi „Vietos nacijos“ bei „Penkios nacijos“. Iš viso įvyko jau 120 tokių turnyrų, o Airija yra iškovojusi 12 trofėjų.

Įsimintinas šio sezono „Šešių nacijų“ taurės turnyras buvo dar keliems žaidėjams. Italai Sergio Parisse ir Martinas Castrogiovanni sužaidė 105-ąsias rungtynes savo šalies rinktinėje ir pagal šį rodiklį tapo lyderiais. Daugiausiai rungtynių Velso rinktinėje sužaidusiu žaidėju tapo Gethinas Jenkinsas (taip pat 105 mačai).

REKLAMA

Nedaug trūko, kad „Šešių nacijų“ taurėje būtų išgirsta ir lietuviška pavardė. Nuo pat vaikystės Italijoje sportuojantis lietuvis Mantvydas Tveraga buvo tarp kandidatų į pagrindinę Italijos rinktinės sudėtį, tačiau į ją patekti šiemet nesugebėjo.

Tik faktai

„Šešių nacijų“ taurės debiutantais tapo 12 žaidėjų – keturi prancūzai, trys anglai, du škotai, po vieną valą, airį ir italą.

Daugiausiai žemininų atliko anglas Mike‘as Brownas ir airis Jonathanas Sextonas (po 4).

Iš viso per 15 turnyro rungtynių atliktas 61 žemininmas (vidutiniškai 4,07 per mačą).

Iš viso „Šešių nacijų“ taurės rungtynes stadionuose stebėjo 1 mln. 38,744 tūkst. žiūrovų (vidutiniškai 69,250 kiekviename mače)

Daugiausiai taškų pelnė airis Jonathanas Sextonas (66).

Vieno savaitgalio trijų rungtynių bendra auditorija siekia 26 mln. žiūrovų.

Video: Žiūrovų atsiliepimai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų