REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aštuoni klubai iš keturių šalių Nione Šveicarijoje vykusioje burtų traukimo konferencijoje buvo suskirstyti į keturias poras ir tęs kovą dėl pagrindinio trofėjaus. Jokių apribojimų nebuvo traukiant burtus.

REKLAMA
REKLAMA

UEFA Čempionų lygos ambasadoriaus Louiso Figo ranka traukiant burtus kažkam buvo laiminga, kažkam gal nelabai. Bet kuriuo atveju paaiškėjo keturios UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio poros:

REKLAMA

„Manchester United“ ir „Bayern“ žaidė devynis kartus ir visus - UEFA Čempionų lygoje. Anglijos čempionai laimėjo tik vienerias iš keturių namų rungtynių. Londono "Chelsea“ su PSG žaidė dukart ir abu kartus nepatyrė pralaimėjimo - 2004-2005 metų sezono grupių etape Paryžiuje laimėjo 3:0, o namie sužaidė lygiosiomis - 0:0.

Madrido "Real" ir Dortmundo „Borussia“ praėjusį sezoną susidūrė Čempionų lygos pusfinalyje ir vokiečių klubas bendru rezultatu 4:3 įveikė Karališkąjį ispanų klubą. „Barcelona“ ir Madrido „Atletico“ komandų keliai Europos turnyruose dar nebuvo susikirtę.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutiniai į nuvažiuojantį ketvirtfinalio traukinį įšoko Dortmundo „Borussia“ ir „Manchester United“. Anglų klubas po pralaimėjimo 0:2 pirmose aštuntfinalio rungtynėse sugebėjo atsitiesti ir žengė žingsnį toliau įveikdamas graikų „Olympiacos“ 3:0 namie. Mančesterio ekipa į ketvirtfinalį patenka pirmąkart nuo 2011 metų. Praėjusių metų finalininkė Dortmundo komanda prasibrovė į kitą etapą nugalėjusi Sankt Peterburgo „Zenit“.

Antrą sezoną iš eilės aštuonete bus trys Ispanijos ekipos, vokiečiai ir anglai deleguoja po dvi, o „Paris Saint-Germain“ – vienintelė prancūzų atstovė. Dar vienas įdomus faktas – aštuonete bus visi aštuoni grupių etapo nugalėtojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paryžiaus PSG komanda per 18 metų nebuvo išsikovojusi vietos tarp aštuonių stipriausių Europos komandų, tačiau dabar ten patenka jau antri metai iš eilės. Madrido „Atletico“ paskutinį kartą aštuonete taip pat buvo senokai – 1996-1997 metų sezone. „Bayern“, Borussia“, „Real“, PSG ir „Barcelona“ pastarąjį sezoną kovojo ketvirtfinalyje.

Ketvirtfinaliai bus žaidžiami balandžio 1-2 ir 8-9 dienomis. Pusfinalių burtų traukimo ceremonija vyks Nione balandžio 11 dieną. Pusfinaliai vyks balandžio 22-23 ir 29-30 dienomis. UEFA Čempionų lygos finalas vyks gegužės 24 dieną Lisabonoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų