REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Devyniolika lietuviškų akimirkų Sočyje

„Man pasisekė, nes mūsų sportininkai Sočyje labai stengėsi, kovojo. Buvo įdomu juos fotografuoti“, - teigė parodą pristatęs fotografas Alfredas Pliadis „Devyniolika lietuviškų akimirkų Sočyje“. Taip vadinasi Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir loterijų bendrovės „Olifėja“ būstinėje esančioje kavinėje atidaryta paroda, kurioje eksponuojamos fotografo Alfredo Pliadžio nuotraukos iš Sočio žiemos olimpinių žaidynių.

REKLAMA
REKLAMA

Nuotraukose, naudojant naujausias technologijas atspaustose ant specialaus metalo plokščių, įamžintos visos emocijas, kurias Lietuvos sportininkai patyrė Sočyje – ir pasididžiavimas su trispalve žengiant žaidynių atidaryme, ir kovos įtampos sukaustyti veidai, ir šypsenos po finišo, ir apmaudo ašaros.

REKLAMA

19 nuotraukų, patekusių į parodą, A.Pliadis atrinko iš beveik 20 tūkst. kadrų.

„Darbas žaidynėse nebuvo lengvas – teko atlaikyti labai greitą tempą. Mano šūkis buvo: atėjau, pamačiau, nufotografavau. Nuotraukų dariau daug. Kiekvieną dieną maždaug po tūkstantį. Tad iš viso – apie 20 tūkstančių“, - pasakojo jau devintose olimpinėse žaidynėse, iš jų ketvirtose žiemos, dirbęs fotografas.

Atrinkti geriausius kadrus A.Pliadžiui padeda ilgametė patirtis: „Šiais laikais labai svarbu operatyvumas. Tad jau kai fotografuoju, galvoje užsifiksuoja geriausi kadrai. Po varžybų atsidarau visas nuotraukas ir greitai atsirenku geriausias. Sutvarkau ir siunčiu redakcijoms.“

REKLAMA
REKLAMA

Patyręs fotografas neslėpė – kartais ir jis praleidžia geriausius kadrus, kuriuos pastebi tik vėliau, net po kelerių metų. „Esu po ilgo laiko radęs ne vieną perliuką. Be to, keičiasi ir požiūris. Štai palyginau savo 2006 m. Turine darytas nuotraukas su fotografuotomis Sočyje. Kokybės skirtumas akivaizdus. Dabar ir technika pagerėjusi, ir aš per tuos 8 metus patobulėjau“, - paaiškino A.Pliadis.

 

Atspausti nuotraukas padėjo žinomas fotomenininkas Algimantas Aleksandravičius. "Jis kai ką patvarkė, pakoregavo. Mūsų tandemas gavosi puikus. Dėkoju ir bendrovei „ARS Liberalis“, perkėlusiai nuotraukas ant metalo. Taip jos labai ilgai išsilaikys“, - teigė A.Pliadis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už pagalbą rengiant parodą fotografas dėkojo ir LTOK bei „Olifėjai“. Savo ruožtu, LTOK prerzidentė Daina Gudzinevičiūtė per parodos atidarymą dėkojo A.Pliadžiui už nuotraukas, atspindinčias lietuvių startus ir kasdienybę Sočyje.

„Gal tas sportininkų pasirodymas ir nebuvo toks geras, kokio visi tikėjosi, bet fotografijos parodo, kad visi mūsų olimpiečiai padarė, ką galėjo, atidavė visas jėgas“, - sakė olimpinė čempionė D.Gudzinevičiūtė, pirmą kartą olimpinėse žaidynėse dalyvavusi ne kaip sportininkė, o kaip LTOK prezidentė.

REKLAMA

Pirmos olimpinės žaidynes nevilkint sportinės aprangos Sočyje buvo ir premjero patarėjui Vytautui Janušaičiui. „Su Algirdu Butkevičiumi per keletą dienų, praleistų Sočyje, spėjome aplankyti septynias varžybas. Pamatėme ir kelių mūsų sportininkų startus, infrastruktūrą. Tikrai buvo verta nuvykti, pažvelgti į tą olimpinę virtuvę iš kitos pusės“, - teigė buvęs plaukikas.

A.Pliadis parodos atidaryme sulaukė ir apdovanojimo. „Mūsų sportininkai medalių neiškovojo, bet Alfredas vertas medalio už savo darbą“, - kabindamas koelgai ant kaklo Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) medalį sakė LŽSF prezidentas Gintaras Nenartavičius.

Krašto apsaugos ministerijoje dirbančiam A.Pliadžiui LSŽF vadovas linkėjo: „Linkiu, kad kuo daugiau Alfredo nuotraukų būtų ne karinės, o sportinės.“

Marius Grinbergas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų