REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad būtinas stiprus ES atsakas į Rusijos agresiją.

REKLAMA
REKLAMA

„Rusija labai aiškiai rodo, kad nenori kalbėtis ar ieškoti taikių sprendimų. Todėl būtinas stiprus ir vieningas Europos Sąjungos atsakas, rodantis, kad netoleruosime tokio grubaus tarptautinių susitarimų pažeidimo ir vienpusiškai primetamos naujos politinės logikos. Šiandien kalbame apie konkrečias, tikslines sankcijas. Šios sankcijos neturi būti nukreiptos prieš visą Rusijos visu omenę, o tik prieš konkrečius atsakingus asmenis", - ketvirtadienį Briuselyje sakė prezidentė.

REKLAMA

Ji dalyvavo Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdyje, kurio metu ES šalių vadovai svarstė, kokių tolesnių veiksmų ES turi imtis padėčiai Ukrainoje stabilizuoti.

Pasak prezidentės, pirmajame sankcijų etape jau buvo stabdomi politiniai ir diplomatiniai santykiai - suspenduojamas pasiruošimas Didžiojo aštuoneto susitikimui bei ES ir Rusijos viršūnių susitikimui. Stabdomos derybos dėl vizų ir kitų bendradarbiavimo sričių.

Antrajame etape konkretiems asmenims buvo uždrausta įvažiuoti į ES teritoriją ir įšaldytos jų sąskaitos Europos bankuose. Trečiasis etapas - ginklų pardavimo Rusijai draudimas ir kitos ekonominės priemonės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų