REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulinė žmogiškųjų išteklių valdymo konsultacinė bendrovė „Aon Hewitt“ paskelbė penkiolikos geriausių darbdavių Rytų ir Centrinėje Europoje sąrašą. Į jį pateko vienintelė Lietuvos bendrovė – ne gyvybės draudimo rinkos lyderis „Lietuvos draudimas“. Jis išrinktas geriausiu darbdaviu tarp regione veikiančių didelių organizacijų, turinčių daugiau nei 1 tūkst. darbuotojų. Vidutinio dydžio ir smulkių bendrovių kategorijų pirmosiose vietose triumfavo Lenkijos ir Vengrijos įmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausio 2013 m. darbdavio tyrimo metu apklausta daugiau nei 360 tūkst. darbuotojų, per 2,6 tūkst. aukščiausio lygio vadovų iš daugiau nei 430 organizacijų 11 Rytų ir Centrinės Europos regiono valstybių. Tyrimo metu identifikuota 15 geriausių darbdavių regione – po penkis skirtingų kompanijos dydžių kategorijose.

REKLAMA

„Pasaulinis „AON Hewitt“ tyrimas vykdomas jau keletą dešimtmečių ir yra pripažintas kaip vienas patikimiausių geriausio darbdavio tyrimų, nes jo metu tiriama kompanijoje dirbančių darbuotojų nuomonė, jie vertina savo darbdavį, asmeninę motyvaciją ir įsitraukimą į kompanijos veiklą. Sveikiname „Lietuvos draudimą“, kuris jau antrus metus iš eilės patenka tarp geriausiųjų stambių organizacijų regione, o šiemet reitinge užėmė pirmąją vietą. Tai rodo, kad šioje kompanijoje gebama sėkmingai lyderiauti visuose vadovavimo lygmenyse, į pasiekimus orientuotai valdyti darbuotojų veiklą kartu išlaikant ryšį su žmonėmis ir taip užsitikrinti didesnį darbuotojų įsitraukimą. O jis padeda lengviau įveikti daugelį ekonominių sunkumų ir veda prie geresnių rezultatų“, – sakė „Aon Hewitt“ aljanso narės, konsultacinės kompanijos „OVC Consulting“ Įsitraukimo tyrimų Baltijos šalims vadovė, vyr. konsultantė Almanta Jakštaitė Vinkuvienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Tapti geriausiu darbdaviu ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Rytų ir Centrinėje Europoje yra didžiulis laimėjimas. Jį pasiekėme ne vienerius metus kurdami į žmogų orientuotą organizacinę kultūrą, kurioje kiekvienas jaučia, kad yra svarbus ir vertinamas už savo indėlį į sėkmę. Tik būdami geriausi savo santykiuose su darbuotojais ir klientais galime išlikti rinkos lyderiais, turėti prabangą suburti aukščiausios kvalifikacijos komandą, kuri yra organizacijos ilgalaikės sėkmės variklis“, – komentavo „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aon Hewitt“ Talentų valdymo praktikų vadovas Europai Edwardas Stanochas tvirtina, kad įmonėms siekti būti geriausiu darbdaviu yra naudinga iš verslo perspektyvos. „Mūsų skaičiavimai rodo, kad geriausi darbdaviai pasiekia iki 4 kartų didesnį pelno augimą nei kitos organizacijos. Ir, kai žiūrime į bendrąją grąžą akcininkams, galime kalbėti apie 50 proc. didesnį vidurkį nei kitų kampanijų”, – priduria Edwardas Stanochas.

Geriausių darbdavių rinkimuose didelių bendrovių kategorijoje pirmą vietą užėmęs „Lietuvos draudimas“ aplenkė tokias organizacijas kaip Lenkijos dujų perdavimo operatorius „Gaz System“, Rusijos „Johnson&Johnson” padalinį, populiariausios Rusijoje interneto paieškos sistemos „Yandex“ kompaniją ir korporaciją OBI.

REKLAMA

Vidutinio dydžio kategorijoje geriausiu darbdaviu pripažinta Lenkijos draudimo bendrovė „Link 4“, toliau rikiuojasi - „Cisco“ Rusijoje, „Intel Technology“, „Ritz Carlton“ Turkijoje ir „Telerik“ Bulgarijoje. Mažų organizacijų apdovanojimuose triumfavo „Janssen Cilag“ iš Vengrijos, „Roche“ atstovybė Baltijos šalyse, „ABBVIE s.r.o.“ įmonės Čekijoje ir Slovakijoje“ bei „Debreceni Hőszolgáltató Zrt.“ iš Vengrijos.

Pagal pasaulyje pripažintą „Aon Hewitt“ metodiką atrenkant „Geriausius darbdavius“ yra vertinami tvarius veiklos rezultatus lemiantys veiksniai: darbuotojų įsitraukimas, patikima lyderystė, aukštų veiklos standartų kultūra, darbdavio įvaizdžio suderinamumas ir žmogiškojo kapitalo stabilumas.

„Lietuvos draudimas“ yra pirmaujanti šalies ne gyvybės draudimo bendrovė, savo paslaugas teikianti pusei milijono privačių ir verslo klientų ir per metus atlyginanti klientams žalų už beveik 200 mln. litų. Klientais kasdien rūpinasi daugiau nei 1100 „Lietuvos draudimo darbuotojų. „Lietuvos draudimas“ du kartus iš eilės pelnė „Geriausio darbdavio“ apdovanojimą, taip pat pripažintas geriausiu Vidurio ir Rytų Europos darbdaviu 2013 metais. „Lietuvos draudimas“ priklauso vienai didžiausių pasaulio draudimo grupių RSA.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų