REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pasieniečių mokykloje veikiantis Branduolinio saugumo kompetencijos centras (BSKC) parengė studiją „Lietuvos branduolinio saugumo apžvalga“. Jos tikslas – apžvelgti Lietuvos ir regiono situaciją branduolinio saugumo srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Studiją BSKC parengė bendradarbiaudamas su Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko tarnyba, Užsienio reikalų ministerija, Vidaus reikalų ministerijos įstaigomis, Lietuvos muitine, Valstybine atominės energetikos saugos inspekcija, Radiacinės saugos centru bei kitomis institucijomis, susijusiomis su branduolinio saugumo užtikrinimu.

REKLAMA

Ši Lietuvos branduolinio saugumo apžvalga yra pirmas bandymas įvertinti šalies branduolinio saugumo realijas, galimas grėsmes ir institucinį atsaką. Apžvalgoje aptariama bendra branduolinio saugumo padėtis ir pasaulinės tendencijos, pateikiami Lietuvos ir regiono incidentų, susijusių su branduoliniu saugumu, pavyzdžiai, įvardijami branduoliniai objektai Lietuvoje ir ją supančiose šalyse, Lietuvos institucijos, atsakingos už branduolinį saugumą, ir jų funkcijos šioje srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Ši apžvalga yra viešas informacinis leidinys. Jis yra parengtas naudojantis įvairiais viešai prieinamais šaltiniais ir konsultuojantis su atitinkamomis Lietuvos institucijomis. Susipažinti su apžvalga galima BSKC interneto svetainėje adresu http://www.nscoe.lt/

BSKC Pasieniečių mokykloje buvo įkurtas 2012 m. balandžio 1 d. Jo veiklos tikslai yra prisidėti prie Lietuvos institucijų personalo rengimo ir kvalifikacijos tobulinimo branduolinio saugumo srityje, skatinti šių institucijų bendradarbiavimą, vystyti tarptautinį bendradarbiavimą mokymo klausimais ir kt. BSKC įsteigimas buvo vienas svarbiausių nacionalinių įsipareigojimų branduolinio saugumo stiprinimo srityje, kurį Lietuva prisiėmė pasauliniame branduolinio saugumo viršūnių susitikime 2012 m. kovo 26–27 d. Seule (Pietų Korėja).  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų