REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Priešingai negu manoma, geriausio sandorio negaus nei paskutinės minutės pasiūlymu besinaudojantys, nei prieš metus kelionę užsisakantys pirkėjai.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuviai dažnai suklysta laukdami paskutinės minutės akcijų, į kurias patenka tiek kelionės, įvyksiančios už kelių dienų, tiek paskutinės kelios vietos į tos dienos išvyką, tuomet gerokai apkarpomi pasirinkimų variantai, sumažėja kelionių krypčių. Planuojant iš anksto, ne tik daugiau sutaupoma, bet atsiveria galimybės ilsėtis daug egzotiškesnėse šalyse ir kartais, rodos, neįperkamuose viešbučiuose, - teigia didžiausio Lenkijoje kelionių organizatoriaus ITAKA biuro Lietuvoje vadovė Aistė Svinkūnaitė. - Iš Varšuvos beveik 80 vasaros kelionių krypčių kas savaitę pakyla 234 lėktuvai. ITAKA turi 25 metų darbo patirtį, tad tikrai galiu pasakyti, kad laimi tie, kurie kelionę švenčių laikotarpiui ar vasaros mėnesiams planuoja likus bent 5 savaitėms iki išvykimo“.

REKLAMA

Nei per anksti, nei per vėlai

ITAKA atstovės žodžius patvirtina ir šiemet bei praėjusių metų pabaigoje atlikti vežėjų tyrimai. Prieš savaitę pasirodžiusiame JAV kompanijos CheapAir tyrime, kuriame buvo išanalizuoti daugiau nei keturių milijonų skrydžių duomenys, teigiama, kad geriausios skrydžių kainos siūlomos iki kelionės likus 54 dienoms, o labiausiai pakyla paskutinę savaitę prieš skrydį.

Antra didžiausia klaida – pirkti bilietus vos jiems pasirodžius, t.y. iki kelionės likus daugiau nei 300 dienų.

REKLAMA
REKLAMA

Pigių kelionių formulė teigia, kad idealiausia atostogas užsisakyti tarp 225 ir 104 dienos iki skrydžio, tiksliau, kai kelionė vasarai užsakoma žiemą, o žiemos atostogos planuojamos dar vasarą. Tuomet pasiūlymų kainos vos keliomis dešimtimis litų aukštesnės už pačią žemiausią. Na, o patį apogėjų įkainiai pasiekia likus 54 dienoms ir išsilaiko iki 29 dienos iki skrydžio, po to vėl pradeda kilti.

Kelionės kaina svyruoja beveik 800 litų

Nuo dienos, kai atidaromos kasos, iki išvykimo, bilieto kaina kinta vidutiniškai 92 kartus, o skirtumas tarp pigiausio ir brangiausio bilieto yra apie 760 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų patirtis teigia, kad geriausių pasiūlymų ilgai laukti nereikia. Taip, pirkdami kelionę prieš mėnesį, gausite tikrai gerą kainą, tačiau suprantama, kad planuoti atostogas bent prieš kelis mėnesius patogiau bei saugiau, be to negaliu teigti, kad visoms kryptims galioja ta pati – penkių savaičių – taisyklė, – tikina ITAKA atstovė. Jei planuojate išvyką pačiam atostogų bumui, tarkime, liepos mėnesiui, tikrai verta pasidomėti išankstiniais pardavimais. Keliaujant ne sezono metu, paskutinės dienos laukti taip pat neverta – pasiūlymų pradėkite dairytis likus 2-3 savaitėms iki norimos kelionės, stebėkite, kaip kinta laisvų vietų skaičius ir kaina. Tiesa, pastarąją lemia ne tik išvykimo laikas ir data, bet ir bei išvykimo ir atvykimo oro uostas.“.

REKLAMA

Tinkamas užsakymo laikas sutaupo iki 61 procento

Štai praėjusių metų rugsėjį kompanijos Momondo atliktame tyrime, kuriame analizuojami maršrutai iš Londono, Kopenhagos, Paryžiaus, Berlyno, Lisabonos, Dublino, Niujorko, Amsterdamo, Barselonos, Madrido, Stambulo, Edinburgo, Glasgo, ir Los Andželo, teigiama, kad geriausias metas įsigyti lėktuvo bilietus yra tarp 54 ir 66 iki skrydžio likusios dienos, užsisakydami bilietus likus 59 dienoms iki skrydžio keliautojai turi galimybę sutaupyti nuo 18 iki 61 proc. (vidutiniškai 31 proc.) skrydžio kainos.

Lietuviams iš Varšuvos keliones siūlančios bendrovės ITAKA atstovė tikino, kad daugiausiai laimi naujienlaiškius prenumeruojantys žmonės: „Formulės visada praverčia, tačiau renkantis lietuviams įprastus kurortus Turkijoje ar Egipte, didelio kainų skirtumo nepastebėsite – kadangi tautiečiai ten vyksta iš įpročio, kelionių paklausa nemaža, lietuvių bendrovių įkainiai smarkiai nekinta. Kita vertus, jei medžiojate įdomesnius pasiūlymus minėtose šalyse bei Europoje ar norėtumėte egzotiškų atostogų tokiose šalyse kaip Kenija, Dominika ar Venesuela, patarčiau užsisakyti vežėjo naujienas ir laikas nuo laiko užsukti į jo tinklapį – laimėsite daugiau tiek finansiniu, tiek naujų įspūdžių aspektu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų