REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Intel“ paskelbė lakonišką pristatymą, kuriame pasistengė papasakoti apie pastangas atgaivinti asmeninių kompiuterių segmentą. Šiuo atveju iki 2014 m. vidurio bus išleisti „Haswell“ procesoriai, kurie gaus ilgai lauktą patobulintą termo sąsają.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoje „Haswell-K serijoje, kuri netgi gavo savo pavadinimą – „Devil’s Canyon“ – tarp kristalo ir dangtelio pasirodys daug efektyvesnė termosąsaja. Tiesa, „ComputerBase.de“ žurnalistai abejoja, ar atsiras ilgai lauktas kristalo prilitavimas prie šilumą išsklaidančio dangtelio. „Haswell Refresh atveju jokių patobulinimų nenusimato.

REKLAMA

„Intel“ užsiminė ir apie „Haswell“ pamainą – stacionarius procesorius „Broadwell“ su laisvu daugikliu. Be to, kad jie naudos 14 nm technologiją bei gaus „Iris Pro“ grafikos posistemę, gamintojas nieko daugiau nepranešė. Debiuto laikas taip pat neaiškus, tačiau prognozuojama, kad tai įvyks ne anksčiau kaip 2015 m.

Su „Broadwell procesoriais gamintojas ketina kurti daugiau „All-in-One“ tipo kompiuterių – monoblokų, kadangi tai yra vienas iš nedaugelio rinkos segmentų, demonstruojančių augimą per paskutinius kelerius metus.

REKLAMA
REKLAMA

Procesoriai „Haswell-E“ su LGA 2011-3 lizdu, kuriems reikės pagrindinių plokščių su „Intel X99“ mikroschemų rinkiniu, pasirodys 2014 m. antroje pusėje. Bus pasiūlyti 8 branduolių modeliai, numatytas DDR4 operatyvios atminties palaikymas.

Ekonomiškiausiu spartinimui tinkančiu procesoriumi taps „Pentium“ modelis su laisvu daugikliu, 2 branduoliais ir kodavimą paspartinančios „Quick Sync“ technologijos palaikymu. Tiesa, tokių modelių tiražas bus ribotas. Jis turės LGA 1150 lizdą, dirbs su 8-os ir 9-os serijos mikroschemų rinkiniais. Procesorius bus išleistas minint „Pentium“ prekės ženklo 20 metų jubiliejų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų