REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norvegų laivas jau atplaukė į tariamą „Malaysia Airlines“ nelaimės vietą

Palydovo aptikti objektai suteikia vilties (papildyta 14.36)

14 val. 36 min. Norvegų laivas pasiekė vietą, kurioje pastebėtos numanomos dingusio Malaizijos lainerio nuolaužos

14 val. 36 min. Norvegų laivas pasiekė vietą, kurioje pastebėtos numanomos dingusio Malaizijos lainerio nuolaužos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Norvegijos laivas „St. Petersburg“ ketvirtadienį atplaukė į Indijos vandenyno teritoriją, kurioje buvo pastebėtos numanomos nuolaužos iš dingusio oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH370 lėktuvo, pranešė laivybos bendrovė „Hoeeg Autoliners“.

REKLAMA

 „Laivas atplaukė į tą vietą dalyvauti paieškose“, – sakė bendrovės atstovė Cecilie Moe (Sesili Mė).

Kitas „Hooeg Autoliners“ atstovas Christianas Dahllis (Kristianas Dalis) sakė, kad ketvirtadienį paieškos negalės ilgai vykti, nes toje vietoje saulė nusileis apie 13 val. Grinvičo (15 val. Lietuvos) laiku.

Automobilių keltas „St. Petersburg“ plaukė iš Mauricijaus sostinės Port Luiso į Australijos miestą Melburną, kai Australijos pareigūnai paprašė jo pakeisti kursą ir patikrinti numanomas nuolaužas, kurios buvo pastebėtos iš palydovo Indijos vandenyno pietryčiuose, už maždaug 2 500 kilometrų į pietvakarius nuo Perto.

REKLAMA
REKLAMA

Po dvi savaites trukusių nesėkmingų paieškų Australija atnaujino pastangas kartu su kitomis šalimis tirti mįslingą Malaizijos lainerio dingimą ir paskelbė aptikusi du įtartinus objektus Indijos vandenyne.

 Indijos vandenyne rastas numanomas Malaizijos lainerio nuolaužas reikia patikrinti, sako Kvala Lumpūras

Malaizija ketvirtadienį pareiškė, jog du objektai, aptikti Indijos vandenyno pietryčiuose, suteikia vilties, kad bus rastas jos dingęs keleivinis laineris, tačiau pabrėžė, jog tą radinį būtina patikrinti.

„Veikėme labai nuosekliai. Norime patikrinti; norime patvirtinti“, – susisiekimo ministras Hishammuddinas Husseinas (Hišamudinas Huseinas) sakė žurnalistams Kvala Lumpūro tarptautiniame oro uoste, kuris prižiūri tarptautinę paieškų operaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Objektai, kurie buvo pastebėti iš palydovo už maždaug 2,5 tūkst. kilometrų į pietvakarius nuo Perto, ieškant dingusio oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH370 lėktuvo, „turbūt yra geriausia mūsų turima užuomina“, ketvirtadienį nurodė Australijos pareigūnai.

„Tai užuomina; turbūt geriausia iš mūsų turimų užuominų. Tačiau turime ten nuvykti, juos surasti, pamatyti, įvertinti; išsiaiškinti, ar tai išties reikšminga, ar ne“, – sakė Australijos jūrų saugumo valdybos pareigūnas Johnas Youngas (Džonas Jangas).

REKLAMA

Indijos vandenyno pietryčiuose pastebėti tikėtini objektai iš dingusio Malaizijos lainerio

Australijos pareigūnai ketvirtadienį pranešė pastebėję Indijos vandenyne už 2,5 tūkst. kilometrų į pietvakarius nuo Perto objektus, kurie gali būti dingusio Malaizijos lainerio nuolaužos.

Didžiausias iš tų objektų, pastebėtų ieškant dingusio oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH370 lėktuvo, yra apie 24 metrų skersmens. Taip pat aptiktas kitas, mažesnis, objektas.

„Tie objektai gana menkai išsiskiriantys. Man atrodo, kad tai nemaži objektai, tikriausiai prisipildę vandens ir besikilnojantis aukštyn ir žemyn paviršiuje“, – sakė Australijos jūrų saugumo valdybos pareigūnas Johnas Youngas (Džonas Jangas).

„Didžiausias (objektas) ... kaip buvo įvertinta, yra 24 metrų. Yra ir kitas, mažesnis“, – pridūrė jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų