REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaimų bibliotekos - tai šviesą ir šilumą spinduliuojančios gerumo salelės. Gera čia užeiti, pabūti, o jei dar esi sutinkamas savo darbą ir žmones mylinčio bibliotekininko, tai tikrai norisi ir vėl sugrįžti... Ignalinos rajono Kazitiškio kaimo bibliotekoje ir mažus, ir pagyvenusius visada maloniai sutinka jauna bei žavi bibliotekininkė Rasa Trubilienė. Kilusi iš Ignalinos krašto, tačiau su šeima kurį laiką Vilniuje gyvenusi ir dirbusi Rasa sugrįžo į gimtinę ir įsikūrė vyro tėviškėje, netoli Kazitiškio esančiame Sabališkės kaime. Balandį jau bus metai, kai Rasa dirba bibliotekoje ir studijuoja bibliotekininkystę. Dėl tokio apsisprendimo, sako, tikrai nesigailinti. Jai patinka bendrauti su žmonėmis, būti mažos bendruomenės dalimi, jausti, kad esi reikalinga. "Anksčiau galvojau, kad bibliotekininkė tik sėdi ir knygas išdavinėja, dabar matau, kad darbo tikrai yra daug. Tenka net ir psichologe pabūti", - pasakoja Rasa, o jos veide vis spindi maloni šypsena.

REKLAMA
REKLAMA

Bibliotekoje gražiai minimos valstybinės ir kalendorinės šventės, vyksta įdomios popietės. Šiuo metu eksponuojama Švedriškės, Grybėnų ir Kazitiškio moterų rankdarbių paroda. Ji paįvairins kovo pabaigoje vyksiančią popietę, skirtą Kristijono Donelaičio kūrybai. "Man taip norėjosi surasti moteris, kurios kuria, bet nėra labai žinomos, tegul ir jų darbais žmonės pasidžiaugia...", - sako Rasa.

REKLAMA

Žinia, ne visos dienos būna šviesios, ir ne visi sutikti žmonės - tik gero linkintys, tačiau jauna moteris apie tai nelinkusi kalbėti. "Viskas gerai, susitvarkome...",- sako ji. Rasos filosofija paprasta - prie kiekvieno žmogaus reikia atskirai prieiti, jam dėmesį parodyti, tuomet ir nebūsi atstumtas.

Jauną bibliotekininkę ypač pamėgę kaimo vaikai. Po pamokų jie čia subėga, nes žino, kad visada bus užimti. Vaikai skaito, piešia, rengia vaidinimus, dalyvauja renginiuose. Rasa su džiaugsmu rodo ant sienos pakabinyą Kovo 11-osios šventei pieštą didelį piešinį, gražias spalvingas Užgavėnių kaukes, spalvotais lapeliais papuoštą skaitymo medelį. Visi skuba kuo daugiau knygelių perskaityti. Aktyviausi skaitytojai mėnesio pabaigoje paskatinami dovanėlėmis.

Išties smagu, kad jaunas žmogus įsitvirtina kaime, kuriam taip reikia naujų idėjų, energijos ir optimizmo. Rasai belieka palinkėti sėkmės ir bendruomenės palaikymo.

Lina Kovalevskienė  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų