REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius teigia, kad prireikus Lietuvos kariuomenė turėtų, iš ko iššauti.

Kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius teigia, kad prireikus Lietuvos kariuomenė turėtų, iš ko iššauti.

REKLAMA

Tai jis pareiškė apsilankęs Pabradės poligone, kur vyko Lietuvos kariuomenės mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono kovinių šaudymų pratybos ,,Griausmingas vilkas“, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Šios pratybos, kaip ir kiti intensyviai vykdomi kovinio rengimo renginiai, yra aiški žinia kiekvienam agresoriui, kad mes turime, iš ko iššauti, ir prireikus iššausime“, – sakė pratybas stebėjęs A.Pocius.

Pasak jo, tokios pratybos yra svarbi žinia Lietuvos gyventojams, kad kariuomenė yra pasiruošusi ginti kraštą ir nedvejodama vykdyti visas jai patikėtas užduotis, prireikus ir su sąjungininkais.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį ir trečiadienį vykusių pratybų metu buvo tikrinamas ugnies skyrių, rekognoskuotės ir topografijos skyriaus, ugnies valdymo centrų ir priešakinių stebėtojų grupių pasirengimas šaudyti baterijos sudėtyje. Pratybų metu buvo atliekami koviniai šaudymai iš trijų ugnies pozicijų, esančių Pabradės poligone.

REKLAMA

Pasak KAM, balandžio 14–18 dienomis Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono kariai treniruosis ir dalyvaus kituose kovinio šaudymo pratybose „Karo dievai“.

Trečiadienį pratybos vyko ir Gaižiūnų poligone, čia Lietuvos kariai praktikavosi šaudyti iš sunkiųjų kulkosvaidžių M2HB.

KAM teigimu, Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro surengto kulkosvaidininkų kurso metu įvertintos sunkiojo kulkosvaidžio galimybės pramušti šarvuotus taikinius ir panaudojimo galimybės. Šių pratybų metu kariai atliko kovinį šaudymą naikinant šarvuotus taikinius ir taikinius, išsidėsčiusius už priedangų, taikinius pagal nurodytas koordinates ir riboto matomumo sąlygomis pagal iš anksto sudarytą ugnies planą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų