REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos kerštas: Britanija uždaro vizų centrus visoje Rusijoje, Šveicarija įšaldo derybas

JAV pradėjo Rusijos telekomunikacijų bendrovės „MTS“ veiklos tyrimą (atnaujinta 17.50)

Atnaujinta 17.50 Šveicarija įšaldė derybas su Rusija dėl laisvosios prekybos

Atnaujinta 17.50 Šveicarija įšaldė derybas su Rusija dėl laisvosios prekybos

REKLAMA

Šveicarija sustabdė derybas su Rusijos vadovaujama Muitų sąjunga dėl laisvosios prekybos sutarties, pranešė Šveicarijos ekonomikos ministras Johannas Schneideris Ammannas (Johanas Šnaideris Amanas).

"Nusprendėme stabdyti derybas (dėl laisvosios prekybos - red.) ir apie tai informavome Rusiją", - radijo stoties SRF eteryje trečiadienį kalbėjo ministras.

Jis pabrėžė, jog tokį sprendimą priėmė Šveicarijos vyriausybė, reaguodama į įvykius Kryme. Derybas su Rusija ir jos Muitų sąjunga dėl laisvosios prekybos įšaldė ir Norvegija.

Europos Sąjunga sustabdė derybas su Rusija dėl plataus masto ekonominio pakto ir vizų susitarimo. Po tikėtinų kelionių draudimų ir turto įšaldymo su Krymo atsiskyrimu siejamiems svarbiems asmenims, ES lyderiai šį savaitgalį gali pradėti skelbti ekonomines sankcijas Rusijai.

REKLAMA
REKLAMA

-----------

Rusijos telekomunikacijų bendrovė „MTS“ gavo raštą iš JAV teisingumo ministerijos, kuriame prašoma pateikti duomenis, vykdant tyrimą dėl jos vykdomos veiklos, praneša censor.net.ua.

REKLAMA

Be to, „MTS“ gavo užklausą iš JAV biržų ir verybinių popierių komisijos, dėl „savanoriško informacijos pateikimo apie įmonės veiklą Uzbekijos respublikoje, kuris yra reikalingas trečiųjų asmenų vykdomam tyrimui“.

„MTS“ paslaugas Uzbekijoje pradėjo teikti 2006-ais per įsteigtą bendrovę „Uzdunrobit“, o 2012-aisiais Uzbekijos teisėsaugos institucijos pareiškė įtarimus operatorių vadovams dėl mokesčių vengimo ir stambaus masto grobstymo. 2013-ais „Uzdunrobit“ buvo paskelbtas bankrotas.

Rusijoje uždaromi Didžiosios Britanijos vizų centrai

Nuo kovo 20-os uždaromi vizų centrai visoje Rusijos teritorijoje, praneša „The Village“.

Nuo kovo 21 vizų centras uždaromas Maskvoje, 25-os – Sankt Peterburge. Taip pat iki mėnesio pabaigos uždaromi centrai Jekaterinburge, Rostove ir Novosibirske. Oficialiame Didžiosios Britanijos atstovybės puslapyje nurodoma, kad norintys gauti vizą į Jungtinę Karalystę daugiau negali to padaryti nurodytuose centruose. Nuo šiol tai atlikti galima tik ambasadoje.

REKLAMA
REKLAMA

Vizų centro darbuotoja „The Village“ patvirtino įstaigos uždarymo faktą, tačiau komentuoti situaciją atsisakė. Jos teigimu, kol kas neaišku, kur ir kada Maskvos vizų centras atsidarys. Ambasadoje situaciją komentuoti taip pat atsisakė.

 Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų