REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gero buhalterio paslaptis — mokymasis visą gyvenimą

Gero buhalterio paslaptis — mokymasis visą gyvenimą

REKLAMA

Dažnas studentas pasvajoja, kaip įgijęs diplomą ir pradėjęs dirbti galės pamiršti knygas ir mokslus. Tačiau norintiems nuolat tobulėti pasirinktoje srityje vien praktikos neužtenka — gyvename pasaulyje, kur viskas kinta labai greitai, tad į studijų suolą bent jau trumpam grįžta ne vienas. Senas tradicijas turinčioje Vilniaus kooperacijos kolegijoje (VKK) grįžti ir patobulinti žinias kviečiami buhalterinės apskaitos specialistai. Daugiau kaip 50 metų buhalterius ruošiančios kolegijos ekspertai puikiai supranta, kaip svarbu greitai ir efektyviai darbe pritaikyti naujas technologijas, reaguoti į pokyčius teisinio reglamentavimo srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Buhalteriui reikia nuolat tobulėti

Kursus baigianti UAB „Sorpo“ vyriausioji finansininkė Jolita Kisieliauskienė džiaugiasi, kad ir mūsų šalyje suteikiamos tęstinio mokymo galimybės buhalterijos specialistams. „Nuolat kintant informacinėms technologijoms, mokestinei ir teisinei bazei, visuomet juntu poreikį atnaujinti žinias ir dalintis patirtimi su tos pačios srities kolegomis“, - sako finansininkė.

REKLAMA

„Buhalteriui reikia nuolat tobulėti“, - pritaria ir kita kursų dalyvė, Trakų kooperacijos prekyboje dirbanti Svetlana Savickaja. Abi apskaitos specialistės džiaugiasi tuo, kad įgytas žinias pavyksta pritaikyti praktikoje. Pasak J. Kisieliauskienės, kursus ji pasirinko norėdama praplėsti akiratį bei atnaujinti turimas žinias. „Man itin patiko mokymų principas — atviros diskusijos su žmonėmis, turinčiais tą patį studijų pagrindą, tačiau žinias taikančiais skirtingose srityse. Manau, kad toks formatas padėjo sukurti grupės sinergiją, leido plačiau pažvelgti į kylančius klausimus ir giliau įsisavinti informaciją“.

REKLAMA
REKLAMA

Suteikti žinių, kurių trūksta

Apskaitos ir mokesčių naujoves pristatantys kursai inicijuoti bendradarbiaujant su darbdaviais, prie projekto įgyvendinimo prisideda Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacija bei Lietuvos kooperatyvų sąjunga. Atsakingai rūpintasi ir dėstytojų paruošimu: nepaisant VKK jau turimos patirties, rengiant panašius kursus, kolegijos ekspertai patirties semtis vyko į užsienį. Planuojama, kad mokymuose dėstys ir lektoriai iš kitų šalių.

Programa siekiama suteikti būtent tas kvalifikacijas, kurių labiausiai pasigenda darbdaviai. Mokymų metu nagrinėjama darbo etika, mokesčių ir apskaitos naujienos, nacionaliniai ir tarptautiniai apskaitos standartai. Ypatingas dėmesys skiriamas kompiuteriniam raštingumui: kuriamos duomenų bazės, mokomasi saugoti dokumentus elektroninėje erdvėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kursas sudarytas iš teorinių ir praktinių užsiėmimų: per pirmuosius dalyviai supažindinami su nagrinėjama tema, užduodami klausimai, vyksta diskusijos. Praktinių užsiėmimų metu sprendžiamos užduotis, analizuojamos situacijos su kuriomis dalyviams tenka susidurti savo darbe.

VKK — atvira mokymo įstaiga, kuriai rūpi ir darbdavių, ir buvusių bei esamų studentų nuomonė. Ji kviečia visus, siekiančius tobulėti ar norinčius atnaujinti bei pagilinti žinias ar gebėjimus buhalterinės apskaitos srityje, pasisakyti, kokių mokymų jie norėtų: juk geriausi dalykai gimsta kooperuojantis.

Pasiūlymus galima siųsti elektroniniu paštu [email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų