REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyndarys: pasaulis su pavydu žvelgia į mūsų uogas ir vaisius

Vyndarys Algirdas Lungis, šioje srityje dirbantis jau 30 metų, sako, kad konkuruoti su vynais garsėjančiomis šalimis Lietuvai nereikia – iš naujo dviračio esą neišrasime. Mūsų krašto vynai, pasak jo, į rinką gali skverbtis originalumu ir savitu skoniu.

REKLAMA
REKLAMA

„Auginkime savo rainuotas vynuoges, mūsų vynuoges, su savo skoniu ir poskoniu, tradicijomis, šarmu, originalumu, ir iš jų darykime tokius vynus, kurių pasaulyje negamina, nes niekas neturi tokių geografinių platumų. Tegul mūsų kažkur kokybe nusileis, bet bus originalūs, savotiški, mūsų krašto vynai. (...) Pasaulis su pavydu žiūri į mūsų uogas ir vaisius – iš jų galime puikiausius vynus gaminti“, - „Žinių radijo“ laidoje „Verslo ritmu“ kalbėjo A. Lungis.

REKLAMA

Pasak jo, Lietuvai būtų sunku konkuruoti su tokiomis šalimis kaip Ispanija, Prancūzija ar Italija, nes vynuogė yra karštos klimato zonos augalas, jai palankiausia temperatūra svyruoja nuo +25 iki +35 laipsnių. „Kuo didesnis nukrypimas, tuo didesnės problemos auginime“, - sako vyndarys.

Jis nepataria vynuogynų auginti dideliais plotais, nes tam reikia didelių kaštų. Be to, anot pašnekovo, vynuogynai negali nešti pelno. „Čia yra grynai žmogaus entuziazmas turėti vynuogių. Jos tikrai jokio pelno praktiškai nešti negali – išlaidos iš vynuogynų kol kas bus didesnės negu pajamos.“

Tačiau, A. Lungio teigimu, Lietuvoje galima užsiauginti tikrai skanių ekologiškų vynuogių – skanesnių nei pardavinėjamų prekybos centruose. „Įmanoma užsiauginti puikių vynuogių, tikrai skanesnių nei desertinių, pardavinėjamų mūsų prekybos taškuose, kurios chemikalais purškiamos.“

Žinių radijas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų