REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Valstijų viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienio vakarą atvyko į Lietuvą, siekdamas pademonstruoti JAV įsipareigojimus kolektyvinei NATO gynybai.

REKLAMA
REKLAMA

JAV viceprezidentas trečiadienį Vilniuje susitiks su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite ir Latvijos vadovu Andriu Bėrziniu.

REKLAMA

Į Vilnių J.Bidenas atskrido iš Varšuvos, kur pasmerkė Rusijos vykdomą Krymo okupaciją ir perspėjo dėl papildomų sankcijų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitikimo išvakarėse pareiškė, kad Rusijos veiksmai Ukrainoje ir karinės galios demonstravimas Karaliaučiaus krašte kelia grėsmę Baltijos regiono ir Lenkijos saugumui, todėl būtinos neatidėliotinos priemonės stiprinant regiono saugumą.

Premjero Algirdo Butkevičiaus teigimu, J.Bideno vizitas rodo, kad JAV laikosi įsipareigojimų kolektyvinei gynybai, ir „siunčia aiškų signalą tiems, kurie yra suinteresuoti padėties regione destabilizavimu“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų