REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV nutraukė diplomatinius ryšius su Sirija: su režimo paskirtais asmenimis nesiderame

Žada daugiau sankcijų Rusijai (papildyta 20.12)

JAV nutraukė diplomatinius santykius su Sirija.

JAV nutraukė diplomatinius santykius su Sirija.

REKLAMA

JAV sustabdė Sirijos atstovybės Vašingtone veiklą, praneša „Reuters“. Taip pat buvo uždaryti konsulatai Mičigane ir Teksase. Visi ne JAV piliečiai – diplomatiniai tarnautojai – privalės palikti šalį.

REKLAMA
REKLAMA

JAV teigia, kad jiems „nepriimtina“ vesti diplomatines derybas „su Sirijos režimo paskirtais asmenimis“.

REKLAMA

20 val. 12 min. JAV žada Rusijai naujas sankcijas dėl Krymo

JAV Baltieji rūmai antradienį žada imtis naujų sankcijų Rusijai, kuri ėmėsi veiksmų Krymui aneksuoti.

„Mes smerkiame Rusijos veiksmus Krymui formaliai aneksuoti“, - sakė Baltųjų rūmų atstovas Jay Carney (Džėjus Karnis), primindamas, kad kai kuriems Rusijos pareigūnams jau taikomos sankcijos.

„Bus jų dar daugiau“, - perspėjo jis.

J.Carney dar sakė, kad JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) tarėsi telefonu su Vokietijos kanclere Angela Merkel, kokių reikėtų imtis veiksmų dėl Krymo ir kaip paremti Ukrainą.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau B.Obama siūlė kitą savaitę Hagoje susirinksiantiems grupės G7 vadovams aptarti galimą bendrą poziciją dėl Rusijos vykdomos Krymo aneksijos.

„Jungtinės Valstijos ir kitos G7 narės jau sustabdė pasirengimą grupės G8 vadovų susitikimui Sočyje“, - sakė JAV Nacionalinio saugumo tarybos atstovė Caitlin Hayden (Keitlin Heiden).

„Šiandien prezidentas Obama pakvietė savo kolegas Kanadoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Japonijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Europos Sąjungoje į G7 ;lyderių susitikimą kitą savaitę Branduolinio saugumo vadovų susitikimo kuluaruose“, - pažymėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Būtų kalbamasi apie padėtį Ukrainoje ir numatomus veiksmus, kuriais G7 galėtų atsakyti į įvykius ir paremti Ukrainą“, - sakė C.Hayden.

JAV viceprezidentas Bidenas kalba apie rotacines JAV pajėgas Baltijos regione

JAV viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pareiškė, kad Jungtinėse Valstijose svarstoma galimybė siųsti rotacines amerikiečių pajėgas į Baltijos regioną ir tokiu būdu užtikrinti kolektyvinę NATO sąjungininkių gynybą nuo Rusijos agresijos.

Pasak J.Bideno, minimos pajėgos galėtų dalyvauti pratybose sausumoje ir jūroje bei atlikti mokymo misijas.

REKLAMA

Taip JAV valstybės sekretorius kalbėjo Varšuvoje po susitikimo su Estijos prezidentu Toomas Hendriku Ilvesu (Tomu Hendriku Ilvesu).

J.Bidenas lankosi Europoje kad nuramintų JVAV sąjungininkes, sunerimusias dėl Rusijos intervencijos į Krymo regioną Ukrainoje.

Minimos rotacinės pajėgos būtų viena iš JAV svarstomų galimybių siekiant sustiprinti NATO, sakė jis.

Pasak J.Bideno, pastarosiomis savaitėmis JAV sustiprino savo rotaciją Baltijos regione pagal NATO oro erdvės kontroliavimo programą ir ragina kitas šalis taip pat stipriau dalyvauti šioje programoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų