REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos Krymo regioną aneksuojanti Rusija klampina save į tarptautinę izoliaciją, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras pabrėžė, kad Rusijos veiksmus smerkia ne tik Europos Sąjunga (ES), bet ir Jungtinės Valstijos, Kanada, Japonija, sustabdytas Rusijos dalyvavimas Didžiajame aštuonete, kuriam priklauso didžiosios pasaulio ekonomikos.

REKLAMA

L.Linkevičiaus teigimu, „neteko pastebėti, kad šiems sprendimams būtų palaikymas“ ir tarp posovietinių Nepriklausomų valstybių sandraugos šalių.

„Įvyko Ukrainos suverenios valstybės dalies aneksija, prijungimas prie Rusijos teritorijos. Ratifikavimas parlamente turbūt tikrai nebus problema. Rusija toliau klampina save į politinę izoliaciją“, - BNS sakė L.Linkevičius.

Pasak jo, Vakarai pradėjo „kalbėti sankcijų kalba, nes negirdimi raginimai grįžti į teisinį kelią“.

REKLAMA
REKLAMA

„Sankcijų kalba, matyt, yra būtina, nusiųsti aiškią žinią, kad tarptautinė bendruomenė netoleruos tokio iššūkio tarptautinei teisei, ir 21 amžiuje svetimų valstybių teritorijos aneksija yra nepriimtinas veiksmas“, - sakė ministras.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pasirašė sutartį dėl Krymo prijungimo prie Rusijos. Maskva prijungimą motyvavo sekmadienį vykusiu referendumu Kryme, kurį Vakarai vadina neteisėtu, nes jis vyko Rusijos karinės okupacijos sąlygomis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų