REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtą kartą iš eilės Europos „Nacijų“ taurės 1A diviziono regbio turnyrą laimėjo Gruzijos rinktinė. Lemiamose rungtynėse dėl pirmosios vietos namuose, stebint 27 tūkstančiams žiūrovų, ji rezultatu 22:9 (16:9) nugalėjo Rumunijos regbininkus, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Ši pergalė gruzinams leido ne tik užimti pirmą vietą, bet ir pelnyti kelialapį į 2015 metų pasaulio regbio čempionatą Anglijoje. Priminsime, kad šiame 1A divizione dalyvauja pajėgiausios Senojo žemyno komandos, nežaidžiančios „Šešių nacijų“ taurės turnyre.

REKLAMA

Iš viso 38 taškus surinkusi Gruzijos rinktinė už savęs paliko Rumunijos (34 tšk.) ir Rusijos (24 tšk.) komandas. Rumunijai antra vieta taip pat garantavo vietą pasaulio čempionate. Jau aišku, kad pasaulio čempionate Gruzija žais C grupėje kartu su Argentina, Tonga, stipriausia Afrikos komanda (paaiškės vėliau) ir planetos čempionės titulą ginsiančia Naujosios Zelandijos rinktine.

Gruzijos rinktinės kapitonas Iraklis Mačchanelis teigė, kad akistata su pasaulio čempionais bus išskirtinė: „Didžiulis iššūkis bus žaisti prieš aukščiausio lygio ir didingą istoriją turinčią Naująją Zelandiją. Šios rungtynės suteiks didelį impulsą regbio vystymuisi Gruzijoje. Neturiu didelių iliuzijų ir neketinu spėlioti rezultatą, bet šis mačas pakels Gruzijos rinktinės lygį. Tai bus puikus regbio postūmis mūsų šalyje“.

REKLAMA
REKLAMA

Rumunijos rinktinė pasaulio čempionate žais D grupėje kartu su Prancūzijos, Airijos, Italijos ir Kanados komandomis. Trečią vietą Europos „Nacijų“ taurės 1A divizione užėmusi Rusijos komanda dėl patekimo į pasaulio čempionatą dar turės pakovoti atkrintamosiose varžybose.

Gruzijos regbio rinktinė iškovoja teisę žaisti jau ketvirtame pasaulio čempionate iš eilės. Iki šiol čepmionatuose yra sužaidusi 12 rungtynių, iš jų laimėjo 2, 10 kartų patyrė nesėkmę. Šiuo metu Gruzija pasaulio regbio-15 rinktinių reitinge užima aukštą 16 vietą ir ji vertinama kaip itin perspektyvi šio žaidimo šalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jos rinktinių pagrindą sudaro Prancūzijos čempionatuose rungtyniaujantys regbininkai, kurie dažniausiai dar paauglystėje išvyksta į šią šalį pastebėti sporto agentų. Gruzijos regbio pamatus pirmasis pastatė prancūzas treneris Claude Saurelis, kuris praėjusio amžiaus 9-ąjame dešimtmetyje suprato, jog šalies regbis augs tik tuo atveju, jeigu jauni žaidėjai tobulės stipriame Prancūzijos klubų čempionate. Taip ir užsimezgė itin glaudus šių dviejų šalių bendradarbiavimas.

Gruzija žinoma kaip šalis, kurioje auga stiprūs ir aukšti regbininkai, todėl būtent „dideli“ žmonės ir sulaukia didžiausio klubų susidomėjimo. „Mūsų šalyje vis daugiau žmonių domisi regbiu. Tikrai nesuklysiu, jeigu pasakysiu, kad jis jau aplenkė futbolą savo populiarumu. Puikūs rinktinės rezultatai tik prideda žmonių susidomėjimo. Turime susikūrę visą regbiui reikalingą infrastruktūrą, turime visą žaidėjų bei trenerių rengimo piramidę, tad į ateitį žvelgiame optimistiškai. Šiuo metu visų mūsų akys į būsimas rungtynes su Naująją Zelandija“, - teigia Gruzijos regbio federacijos generalinis sekretorius Lasha Khurtsidze.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų