REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau visai netrukus, kovo 29 dieną, Panevėžyje rinksis geriausi jaunieji šalies krepšininkai. „Manijos Moksleivių krepšinio lyga“ jau eilę metų organizuoja „Žvaigždžių dienos“ renginį, kuris pritraukia ne tik perspektyviausius Lietuvos jaunuosius žaidėjus, tačiau ir jų tėvelius, draugus ir didelę dalį krepšinio visuomenės.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio „Cido“ arenoje susirinkę krepšinio mylėtojai ir internetinės televizijos SportoTV.lt žiūrovai galės išvysti tradicines „Rytų-Vakarų“ komandų rungtynes bei galės stebėti populiariausius dėjimo į krepšį ir tritaškių metimų konkursus, o taip pat tik MKL „Žvaigždžių dienoje“ išbandytas Karavano, Bauduko, Slalomo rungtis bei visada intriguojantį trys prieš tris į vieną krepšį minį turnyrą.

REKLAMA

Moksleivių lygos „Žvaigždžių dienose“ jau yra dalyvavę daugybę šiuo metu geriausių Lietuvos krepšininkų: Mantas Kalnietis, Lina Kleiza, Jonas Valančiūnas ir kt., todėl neabejojama, kad ir šiemet vyksiančiame renginyje grumsis ateities krepšinio „žvaigždės“. Savojo kelio į aukštumas siekia ir būrys buvusių krepšininkų atžalų. Vienas tokių yra „Eurolygos“ čempiono ir olimpinio prizininko Tomo Masiulio sūnus Gytis, kuris krepšinio paslapčių mokosi Kauno krepšinio mokykloje „Aisčiai“. G.Masiulio treneris dar vienas olimpinis bronzos medalio laimėtojas Romanas Brazdauskis.

REKLAMA
REKLAMA

„Patarimų labai daug neduodu, - šypsosi buvęs krepšininkas, o dabar taip pat treneris T.Masiulis. - Gytis turi savo trenerį, juo tiki ir aš stengiuosi daug nepatarinėti. Šiaip dažniausiai būna, kad tėvų mažiau klauso. Žinoma, kai kažką sakau, tai noriai tuos patarimus priima, tačiau jam šiuo metu autoritetas yra treneris. Tiesa, kuo daugiau bręsta, tuo daugiau ir manęs paklauso. Nenoriu labai stipriai kištis, kad aš sakau vieną, o jo treneris kitą“. 15-etis G.Masiulis šiuo metu vienas savo komandos lyderių. T.Masiulio sūnus vidutiniškai per rungtynes pelno po 14 taškų, atkovoja po 12 kamuolių ir blokuoja po 2 metimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man ne kaip krepšininkui, o kaip tėčiui, malonu, kad jis kviečiamas dalyvauti „Žvaigždžių dienoje“. Mano žmonai malonu. Čia kiekvienas tėvas gali didžiuotis, kad jo vaikas pastebėtas, pakviestas, - teigia T.Masiulis. - Manau, Gyčio charakteris tinka būti sportininku. Jis užsispyręs, kovotojas. Šiuo metu jis šiek tiek išstypo, todėl jam lengviau kovoti su bendraamžiais, tačiau jam trūkta jėgos. Svarbiausia, kad turi noro dirbti ir tobulėti, stengiasi galvoti aikštėje. Žinoma, tobulinti dar reikia viską ir visur galima atrasti silpnų vietų. Gyčiui iki profesionalaus krepšininko dar labai tolimas kelias, jis pats puikiai tai supranta. Svarbiausia, kad šiame amžiuje būtų noras. Sekasi-nesiseka, tai čia kiekvienose rungtynėse viskas keičiasi“.

REKLAMA

Savo trenerio karjerą Moksleivių krepšinio lygoje pradėjęs Tomas Masiulis dirbo Arvydo Sabonio krepšinio centre. Šiuo metu jaunuosius „žalgiriečius“ treniruojantis daugkartinis Lietuvos krepšinio lygos čempionas pripažįsta, kad tokios šventės, kaip „Žvaigždžių diena“ yra labai naudingos jauniems krepšininkams.

„Tokie renginiai prideda motyvacijos ne tik tiems, kurie patenka, tačiau ir tiems, kurie nepatenka, - kalba T.Masiulis. - Juk niekas nenori būti prastesniu, todėl tada dirba su dviguba energija. Aš galiu pasakyti iš savo patirties, juk būdavo, kad daug kur nepatekdavau, tačiau apimdavo azartas, sportinis pyktis, norėdavosi daugiau dirbti. Ir vieniems, ir kitiems tokie renginiai tik į naudą. Dabar moksleivių krepšinis yra vienas dalykas ir visai kitas, kai jie pereis į vyrų krepšinį. Aš pats šiuo metu treniruoju komandą, kur jaunimas ateina jau į vyrų sportą. Čia viskas pasikeičia ir tikrai nėra lengva. Daug kartų būna, kai geriausi MKL krepšininkai vyrų krepšinyje ima ir pradingsta. Jiems būna labai sunku prisitaikyti prie suaugusiųjų krepšinio“.

REKLAMA

Be T.Masiulio sūnaus MKL „Žvaigždžių dienoje“ taip pat dalyvaus olimpinių prizininkų Gintaro Einikio ir Andriaus Giedraičio sūnūs Aidas ir Dovydas. „Rytų-Vakarų“ rungtynėse taip pat bus galima išvysti buvusių krepšininkų Gintaro Šerkšno sūnų Mantą, Lino Kvedaravičiaus sūnų Luką, Virginijaus Sirvydžio sūnų Deividą, o tritaškių konkurse dar vieno olimpinės rinktinės nario Mindaugo Žukausko sūnų Mantvydą.

„Visada, po kiekvienų rungtynių, tėtis duoda patarimų, kokias klaidas padariau pasako. Stengiesi jas taisyti, - prieš kurį laiką teigė Mantas Šerkšnas. - Žinoma, kiekvienas jaunas krepšininkas nori būti profesionalu. Tiek aš, tiek Aidas Einikis ir visi kiti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Malonu, kad mano sūnų mato, stebi, pripažįsta, - teigia pats daugkartinis įvairių „Žvaigždžių dienų“ dalyvis A.Giedraitis. – Žinoma, tai dar nereiškia, kad jis ateityje bus krepšininkas, dar reikia labai daug dirbti. Dalyvavimas tokioje šventėje patiems vaikams yra labai didelis postūmis į priekį. Jie norės dar daugiau stengtis ir tobulėti“.

„Manijos Moksleivių krepšinio lygos Žvaigždžių diena“ vyks kovo 29 d. Panevėžyje. Renginio pradžia 11.30 val. Įėjimas nemokamas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų