REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rinkimų vajaus ypatumai: už 70 parašų – kelionė į Briuselį

„Atostogas“ už moksleivių parašus siūlo Z. Balčytis?

Panašu, kad tokius mainus mokyklų darbuotojams pasiūlė vienas iš kandidatų į Lietuvos Respublikos prezidentus.

Panašu, kad tokius mainus mokyklų darbuotojams pasiūlė vienas iš kandidatų į Lietuvos Respublikos prezidentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pilietinės iniciatyvos „Baltosios pirštinės“ organizatoriams buvo atsiųstas vaizdo įrašas, kuriame mokiniai raginami pasirašyti už vieną iš kandidatų.

REKLAMA

Vaizdo įraše matyti, kaip mokiniai yra nuvedami į uždarą patalpą ir įkalbinėjami pasirašyti už pretendentą būti kandidatu į LR Prezidentus.

Mokiniams pasiteiravus, už ką ir kodėl mokyklos darbuotoja renka parašus, nuskambėjo atsakymas: „Man kelionę žada, va dėl ko.“ Ji taip pat prasitarė, kad jai reikia surinkti 70 parašų.

Nors balsai įraše pakeisti ir užmaskuoti, jame bent du kartus aiškiai girdisi Socialdemokratų kandidato į prezidentus Zigmanto Balčyčio pavardė. Šis politikas nuo 2009 metų kaip tik darbuojasi Europos Parlamente ir dėl to, kaip tyčia, nemažai laiko praleidžia būtent Belgijos sostinėje Briuselyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Reiškiame susirūpinimą tokia rinkimų praktika, ypač tokiose vietose kaip mokykla, kur jauni žmonės turėtų būti ugdomi būti laisvais piliečiais sąžiningoje visuomenėje. Gauname pranešimų apie panašius atvejus iš Trakų, Jonavos ir kitų šalies mokyklų“, – teigia vienas iš „Baltųjų pirštinių“ iniciatyvos organizatorių Tadas Langaitis.

„Baltųjų pirštinių“ atstovai kreipsis į Vyriausiąją rinkimų komisiją bei Švietimo ir mokslo ministeriją siekdami išsiaiškinti, ar su rinkimais susijusios veiklos vykdymas Lietuvos švietimo įstaigose netrukdo švietimo procesui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaizdo įrašas, kuriame mokyklos darbuotoja prašo mokinių padaryti jai paslaugą ir pasirašyti už vieną iš kandidatų į LR Prezidentus:

Jei susidūrėte su galbūt neteisėtai vykdoma rinkimų agitacija, informuokite „Baltųjų pirštinių“ organizatorius el. paštu: [email protected] arba telefonu 8 633 13177 bei pasistenkite neteisėtą veiklą užfiksuoti nuotraukose, vaizdo arba garso įrašuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų