REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokslininkai, tyrėjai ir studentai gali gauti paramą mokslo idėjų komercinimui – rinkai pritaikytų aukštųjų technologijų produktų kūrimui. Valstybė remia inovatyvių verslų atsiradimą. Kaip pabrėžia švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, svarbu skatinti mokslą idėjas įgyvendinti versle, nes inovacijos globalioje rinkoje gali šaliai suteikti konkurencinį pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvai labai svarbu, kad mokslo idėjos būtų sėkmingai komercinamos, iš jų atsirastų inovatyvūs aukštųjų technologijų produktai ir paslaugos. Kaip rodo tarptautinė praktika, jos atneša didelę pridėtinę vertę, – sako švietimo ir mokslo ministras. – Būtina, kad valstybės ir ES struktūrinių fondų į mokslą investuojamos lėšos atsipirktų ir keltų mūsų šalies ekonomiką. Lietuvai reikėtų atsiremti ir į JAV patirtį komercinant mokslo rezultatus, tam labai padeda bendras teigiamas požiūris į verslumą, taip pat ir aukštųjų technologijų verslą panaudojant universitetuose mokslininkų atliktų tyrimų rezultatus.“

REKLAMA

Mokslo ir studijų institucijos, mokslininkai, tyrėjai ir studentai iki gegužės 9 d. kviečiami teikti paraiškas mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros rezultatų komercinimo konkursui, kurį administruoja Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA).

Prieš porą metų Švietimo ir mokslo ministerijos inicijuotas paramos aukštųjų technologijų verslui skirtas konkursas duoda pirmuosius vaisius. 2012–2013 m. su valstybės parama įkurta 17 inovatyvių įmonių, komercinančių mokslo rezultatus, pateiktos 5 patentinės paraiškos, sukurta apie 40 naujų produktų, kurių dalis jau dabar sėkmingai parduodama. Atsiradusios valstybei remiant naujosios įmonės jau yra susilaukusios ir užsienio investuotojų, ir verslo rizikos fondų dėmesio.

Daugiau informacijos apie mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros rezultatų komercinimo konkursą: http://www.mita.lt/lt/naujienos/nacionalines_programos/mokslininkai_tyrejai_ir_studentai_kvieciami_kurti_start-up_imones

Sėkmės istorijos: http://www.mita.lt/lt/sekmes-istorijos/start-up-imones/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų