REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saulius Masalskas, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Prancūzijos sostinę užgulęs neregėtas smogas privertė Paryžiaus meriją imtis drakoniškų priemonių automobilių savininkų atžvilgiu ir, panašu, tai pasiteisino, nors nepatenkintųjų buvo tūkstančiai.

REKLAMA
REKLAMA

Visą savaitgalį agitavusi nesinaudoti savo automobiliais ir važiuoti viešuoju transportu už dyką, Paryžiaus valdžia buvo priversta uždrausti pusei privačių automobilių savininkų išvis išvažiuot į gatves, nes oro užterštumas pavojingomis mikroninėmis dalelėmis vis vien smarkiai viršijo normas.

REKLAMA

Nepasisekė tiems, kurių numeriai baigėsi nelyginiu skaičiumi. Bet, kaip įprasta prancūzams, kurie nelabai mėgsta vykdyti valdžios nurodymus, į sostinės gatves išvažiavo nemaža dalis ir tų, kuriems to daryti nevertėjo. Paryžiaus policininkai kantriai klausėsi pačių įvairiausių pasiaiškinimų, kodėl jie taip padarė, bet tai jų nesugraudino. Už pažeistą merijos nurodymą – 22 eurai baudos. Jie negali susimokėti vietoje, bauda padidės iki 35 eurų, ir tokių baudų buvo paskirta keli tūkstančiai.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausos parodė, kad dauguma paryžiečių neigiamai įvertino tokį draudimą. Džiaugėsi tik taksi vairuotojai – kamščių Paryžiuje gerokai sumažėjo, o klientų buvo kaip niekad gausu. Vakare buvo nustatyta, kad oro užterštumas vis dėl to pradėjo mažėti ir antradienį transportas neturėtų būti ribojamas.

Paryžius ir visa šiaurinė Prancūzija pastarosiomis dienomis atsidūrė itin ramių anticikloninių orų centre, tai reiškia, kad dienos šiltos, naktys šaltos ir nėra vėjo, – tai trukdo išsisklaidyti pačioms pavojingiausioms sveikatai itin mažo dydžio dulkelėms, kurias išskiria automobiliai ir namų šildymo sistemos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų