REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 16-ąją, protestuodamas prieš okupaciją ir griežtą Kinijos politiką Tibete, Ngaba regione susidegino tibetietis vienuolis. Tai trečias susideginimo atvejis 2014 metais, pranešama Tibeto laisvės rėmimo grupės pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Khenchokas Paldenas, taip pat žinomas kaip Lobsangas Paldenas, jaunas vienuolis iš Kirti vienuolyno, susidegino Kankinių gatvėje, Ngabos mieste. Kinų policija netrukus atvyko į protesto vietą ir užgesinusi ugnį jį išsivežė. Ar vienuolis tebėra gyvas, nėra žinoma.

REKLAMA

2014 m. kovo 16-oji – simbolinė data: prieš olimpines Pekino žaidynes 2008 m. kovo 16-ąją po kankinimų ir įkalinimo mirė keli tibetiečių vienuoliai, o šie įvykiai paskatino masinius tibetiečių protestus regione.

Nuo 2011 m. toje pačioje gatvėje Ngaba mieste bei tą pačią dieną susidegino jau trys vienuoliai iš Kirti vienuolyno: 2011 m. – Lobsangas Phuntsokas, 2012 m. – Lobsangas Tsuiltrimas ir 2013 m. – Lobsangas Thokmay.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad prieš susidegindamas Khenchokas Paldenas savo telefone paliko žinutę, kurioje meldėsi už savo tėvus, šeimos narius, mokytojus ir giminaičius. Jis taip pat kalbėjo apie tibetiečių vienybę“ „Mes turime palaikyti šiltus tarpusavio santykius, ypač su kinais, nes, jei būsime vieningi ir vieni kitus mylėsime, nesvarbu, kokios bus mūsų mintys, tai padės geriau bendrauti.“

Po šio susideginimo situacija regione lieka įtempta. Ngaba mieste Kinijos valdžia nurodė dislokuoti dideles ginkluotąsias pajėgas.

Protestuodamas prieš Tibeto okupaciją ir vykdomą griežtą politiką, Lobsangas Paldenas tapo 128-u Tibete susideginusiu tibetiečiu nuo 2008 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų