REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos finansų ministras pareiškė, kad Lietuvoje galima siekti didesnio mokesčių progresyvumo. Anot jo, tai galima pasiekti, pavyzdžiui, tiek didinant mokesčius daugiau uždirbantiems, tiek ir mažinant juos mažiau gaunantiems.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes supratome, kad vienas iš dalykų, kuriuos reikėtų keisti, matyt, kad reikėtų numatyti darbo apmokestinimo srityje šiek tiek didesnius mokesčius. Mes galėtume įsivaizduoti ateityje perėjimą prie labiau progresinių mokesčių. (...) Labiau progresinė sistema galėtų būti įdiegta ne tik daugiau apmokestinant tuos, kurie uždirba daugiau, bet galbūt galėtume sumažinti mokesčius tiems, kurie uždirba mažiau“, - pirmadienį Europos Parlamento Ekonomikos ir pinigų politikos komiteto („Econ“) posėdyje Briuselyje sakė Rimantas Šadžius.

REKLAMA

„Mūsų politinė darbotvarkė yra tokia, kuri leidžia siekti daugiau pažangos ir ateityje“, - pridūrė ministras.

R.Šadžius pernai yra sakęs, kad pirmąjį 2014 metų pusmetį bus apsispręsta dėl mokesčių reformos, o progresinių mokesčių idėjos neatsisakoma.

Premjeras Algirdas Butkevičius anksčiau yra sakęs, kad šalyje įvesti progresinių mokesčių nėra galimybės, nes gyventojai gauna mažus atlyginimus, todėl įvedus tokią mokesčių sistemą, būtų prarasta dalis biudžeto pajamų.

Seimas 2008-2012 metais ne kartą atmetė „tvarkiečių“ ir socialdemokratų teiktas pataisas dėl progresinių mokesčių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų