REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva – antrarūšė rinka

Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos direktorius Arūnas Šikšta „Žinių radijo“ laidoje „ „Verslo pozicija“ teigia, kad šalyje investavusios užsienio šalių kompanijos į Lietuvą žiūri, kaip į antrinę rinką.

REKLAMA
REKLAMA

„Pažiūrėkime į Lietuvoje investuojančias tarptautines kompanijas, šiandien dirbančias įvairiuose gamybos ir paslaugų sektoriuose. Kaip jie elgiasi su žmonėmis - specialistais ir vartotojais, kurie jiems kuria vertę. Tos investicijos, kuriomis mes džiaugiamės ir toliau sudarom sąlygas, iš tikrųjų yra labai geras pirmas, antras ekonominis žingsnis. Bet pažiūrėkim į tai, kiek tos gaunamos grąžos paliekama ir reinvestuojama ne į tam tikras technologijas, gamybinius sprendimus, infrastruktūrą, o į vartotoją ir į profesionalus, kurie sujungia tas abi grandis - vartotoją ir investuotoją“.

REKLAMA

A. Šikšna pabrėžė nežinantis nei vieno Skandinavijos investuotojo, kuris šalia bazinio skatinimo paketo investuotų automatiškai ar mokėtų tam tikrą procentą nuo metinio atlyginimo į privačius pensijų fondus.

„Taip 100 procentų daroma toje pačioje korporacijoje,veikiančioje Skandinavijos šalyse. Bet kuris specialistas automatiškai gauna 5 procentus, vidurinės grandies specialistai iki 10 - ties, aukščiausio lygio vadovai - iki 30 procentų. Ir tai aiškiai matyti daugelio bankinio sektoriaus, telekomunikacijų bendrovių ataskaitose“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot pašnekovo, tai rodo požiūrį į Lietuvą, kaip į antrinę ar tretinę rinką. Lygiai taip pat vertinama ir mūsų darbo jėga.

„Šiandien stengiamės pritraukti investuotojų, bet juos nepakankamai kontroliuojam socialinio, bendrojo ekonominio dialogo prasme. Mes leidžiam su mūsų darbuotojais, vertinant ir mūsų įstatyminę bazę ir valstybės poziciją, iš tikrųjų elgtis, kaip su antraeiliais“, - sakė Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos vadovas.

Žinių radijas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų