REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno Maironio universitetinė gimnazija kartu su Aleksandro Stulginskio universitetu, Kauno technologijos universitetu, Lietuvos sporto universitetu, Lietuvos sveikatos mokslų universitetu ir Vytauto Didžiojo universitetu organizuoja jau tradicija tapusią Studijų savaitę 8–12 klasių mokiniams. Partneriai – Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybos Švietimo ir ugdymo skyrius, Mykolo Romerio universitetas, Vilniaus universiteto Kauno humanitarinis fakultetas, ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultetas, Vilniaus Gedimino technikos universitetas.

REKLAMA
REKLAMA

Renginiai vyks 2014 m. kovo 24–28 dienomis Kauno Maironio universitetinėje gimnazijoje (Gimnazijos g. 3).

REKLAMA

Studijų savaitės metu mokiniai konkrečiai susipažins su studijų programomis, galės pabendrauti su dėstytojais ir studentais. Tai sudarys jiems galimybę lengviau apsispręsti dėl būsimų studijų srities bei krypties, tinkamos profesijos.

Kovo 24–27 dienomis vyks studijų programų pristatymai: kovo 24 d. – biomedicinos mokslų studijų diena, kovo 25 d. – socialinių mokslų studijų diena, kovo 26 d. – fizinių mokslų ir technologijų studijų diena, kovo 27 d.– humanitarinių ir menų studijų diena.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 25–26 dienomis 15.00–16.00 val. bus pristatomos stojimo į aukštąsias mokyklas naujovės 2014 ir 2015 metais, vyks konsultacijos su Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) valdybos nariais.

14.30–16.00 val. vyks konsultacijos-susitikimai su gimnazijos Profesinio konsultavimo koordinacinio centro darbuotojais, bus sudaryta galimybė atlikti gebėjimų, studijų srities, profesijos pasirinkimo testus.

Kovo 28 d. 13 val. vyks Studijų savaitės uždarymas, kuriame bus apibendrintas renginys, dalyvaus Kauno miesto savivaldybės vadovai, aukštųjų mokyklų vadovai, administracijos atstovai, dėstytojai, Kauno miesto ir rajono bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai, mokytojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad toks renginys reikalingas, rodo ir kylantis susidomėjimas „Studijų savaite“ – pirmaisiais metais (2011m.) renginiuose apsilankė 1049 mokiniai iš 20-ties Kauno miesto ir rajono bendrojo ugdymo mokyklų, antraisiais (2012 m.) – 1500 mokinių iš 30-ties mokyklų; aukštosios mokyklos pristatė 187 studijų programas; trečiaisiais (2013 m.) – 2254 mokiniai iš 32-iejų Kauno miesto ir rajono bendrojo ugdymo mokyklų; 205 studijų programas pristatė jau 10 aukštųjų mokyklų.

Daugiau informacijos: www.kmug.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų