REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę BEKO Lietuvos krepšinio lygoje (BEKO LKL) įvyks 7 rungtynės ir beveik visos jos aistruoliams žada nenuspėjamą kova. Savo aikštėje šį sezoną dar nepralaimėjusių Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ gerbėjus bandys nuliūdinti į svečius vėl atvyksiantys Prienų „TonyBet“ ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 18 diena

18.00 Pasvalio „Pieno žvaigždės“ - Prienų „TonyBet“

18.00 „Šiauliai“ - Kauno „LSU-Atletas“

18.30 Panevėžio „Lietkabelis“ - Kėdainių „Nevėžis“

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir Prienų „TonyBet“ per 6 dienas susitiks jau trečią kartą. Praeitą savaitę komandos du kartus susitiko DNB LKF taurės turnyre ir abu kartus nugalėjo šeimininkai. Pasvalyje ketvirtadienį pergalę rezultatu 78:70 šventė „Pieno žvaigždės“, o sekmadienį Prienuose „TonyBet“ revanšavosi 89:74 ir pateko į turnyro finalo ketvertą.

REKLAMA

„TonyBet“ BEKO LKL čempionate per 26 rungtynes iškovojo 21 pergalę, „Pieno žvaigždės“ - tik 15, todėl dvikovos favoritais būtų galima vadinti Prienų krepšininkus. Vis dėlto yra viena aplinkybė, verčianti neskirti „TonyBet“ vaikinams rungtynių favoritų etiketės. Istorija rodo, kad Prienų komandai dar niekada nėra pavykę laimėti Pasvalyje!

Šiame Lietuvos elitinės lygos sezone komandos „Pieno žvaigždžių“ arenoje susitiko gruodžio 4 dieną, o šeimininkai šventė įspūdingą pergalę rezultatu 81:61. Savo ruožtu Prienuose pergales šventė „TonyBet“: 75:65 - spalio 15-ąją ir 85:78 - sausio 28-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Maža to, komandos šį sezoną du kartus susitiko ir Baltijos krepšinio lygoje (BBL): „Pieno žvaigždės“ namie vėl nugalėjo dideliu skirtumu (91:73), o Prienuose turėjo pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 66:77.

Ar antradienį komandos pratęs pergalių namuose tradiciją, ar vis dėlto „TonyBet“ pagaliau įveiks Pasvalio prakeiksmą ir iškovos šiame mieste pirmąją pergalę?

Didelę intrigą taip pat žada mačas Panevėžyje tarp vietos „Lietkabelio“ ir Kėdainių „Nevėžio“. Šiuo metu abi komandos žengia už pirmojo aštuoneto ribos, todėl kiekviena pergalė joms yra aukso vertės, o laimėjimus per tarpusavio rungtynes galima vertinti dvigubai. BEKO LKL turnyro lentelėje šešti šiuo metu yra „Šiauliai“ (11 pergalių ir 12 pralaimėjimų), septintas – Utenos „Juventus“ (10/15), aštunta - Alytaus „Dzūkija“ (10/16), devintas - „Nevėžis“ (9/15), dešimtas - „Lietkabelis“ (9/18).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia rungtynių šioje kompanijoje sužaidęs Panevėžio klubas prieš savaitę išvykoje 66:63 nugalėjo „Dzūkiją“ ir yra pasirengęs antradienį žengti dar vieną žingsnį atkrintamųjų varžybų link.

Savo arenoje „Lietkabelis“ pastarąjį kartą pralaimėjo sausio 25 dieną per BBL rungtynes su „Ventspils“ (59:64). Vėliau Aukštaitijos sostinėje per BEKO LKL rungtynes krito „Dzūkija“, „Pieno žvaigždės“ ir „Šiauliai“, o BBL čempionate buvo palaužti tie patys „Šiauliai“ ir „Ventspils“.

Tuo metu „Nevėžio“ stovykloje įsivyravo prastesnės nuotaikos. Pergalės Kėdainių klubui tapo labai retomis šventėmis. Nuo vasario 1-osios BEKO LKL čempionate „Nevėžis“ per 7 rungtynes laimėjo tik kartą - kovo 4-ąją namie 69:67 palaužė „Juventus“. DNB LKF taurės turnyre dar du kartus buvo pralaimėta „Pieno žvaigždėms“, o BBL čempionate per 5 rungtynes laimėta tik namie su Parnu ir Valmieros komandomis. Į Panevėžį kėdainiškiai atvyksta po labai nesėkingos išvykos į Suomiją - per BBL ketvirtfinalio rungtynes praeitą savaitę pralaimėta Tamperės „Pyrito“ ekipai 61:91 ir 95:97.

REKLAMA

Ar sugebės „Nevėžio“ krepšininkai antradienį pademonstruoti charakterį ir nuliūdinti prie pergalių jau pripratusius „Lietkabelio“ gerbėjus?

Lengviausiai prognozuojama dienos dvikova turėtų vykti Šiauliuose. Pastaruoju metu banguotai rungtyniaujantys šeimininkai priims vilčių pakilti iš paskutinės turnyro lentelės vietos jau nepuoselėjančius Kauno „LSU-Atleto“ krepšininkus. Kauniečiai praeitą savaitę nesugebėjo rimčiau pasipriešinti „Pieno žvaigždėms“ ir „Dzūkijai“, tad ir jų galimybės siekti pergalės Šiauliuose atrodo minimalios.

REKLAMA

Kovo 22 diena

17.00 „Šiauliai“ - Prienų „TonyBet“

18.00 Alytaus „Dzūkija“ - Utenos „Juventus“

Šeštadienis Lietuvos krepšinio gerbėjams padovanos dar dvejas puikias rungtynes. Šį sezoną Prienuose pergales sugebėjo iškovoti tik dvi komandos - Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir „Šiauliai“ (69:64 sausio 25-ąją). Du ankstesni komandų tarpusavio mačai baigėsi „TonyBet“ pergalėmis (83:76 spalio 20-ąją Šiauliuose ir 88:84 gruodžio 7-ąją Prienuose), tačiau pergalės skonį pajutę šiauliečiai tikrai yra pajėgūs įveikti Prienų klubą dar kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Alytuje įvyks dar viena dėl paskutinių kelialapių į atkrintamąsias varžybas besigrumiančio klubų penketo tarpusavio dvikova. Šį sezoną Alytaus ir Utenos ekipos susitiko du kartus ir abukart pergales šventė „Juventus“ - 80:52 spalio 19-ąją namie ir 72:62 vasario 4-ąją išvykoje. Abi komandos per pastarąsias 10 dienų savo arenose žaidė su „Lietkabeliu“ ir šioje neakivaizdžioje dvikovoje taip pat nugalėjo uteniškiai - „Juventus“ kovo 8-ąją sutriuškino panevėžiečius 101:74, o dzūkai kovo 14-ąją jiems nusileido 63:66.

REKLAMA

Statistika rodo, kad rungtynių favoritais reikėtų laikyti Utenos krepšininkus, tačiau „Dzūkija“ su tuo tikrai nesutiks ir sieks pergalės, kuri leistų turnyro lentelėje pakilti į septintąją vietą.

Kovo 23 diena

15.00 Pasvalio „Pieno žvaigždės“ - Kauno „Žalgiris“

16.00 Kėdainių „Nevėžis“ - Kauno „LSU-Atletas“

Sekmadienį į BEKO LKL kovas sugrįš čempiono titulą ginantis Kauno „Žalgiris“. Kauniečiai šį sezoną šalies čempionate per 15 rungtynių pralaimėjo 4 kartus ir turnyro lentelėje užima tik ketvirtąją vietą. „Žalgiris“ pralaimėjo Vilniuje, Klaipėdoje ir Prienuose, o „Šiauliams“ nusileido namie. Tad iš pirmojo lygos šešeto čempionų šį sezoną neįveikė tik „Pieno žvaigždės“.

REKLAMA

Aukščiau jau rašėme apie Prienų klubo vargus Pasvalyje. Tačiau šiame mieste vargsta ne tik jie. „Pieno žvaigždės“ šį sezoną laimėjo visas 21 namie žaistas rungtynes (10 - BEKO LKL čempionate, 3 - DNB LKF taurės turnyre ir 8 - BBL)! Ar klupti Lietuvos čempionate nebegalintis sau leisti „Žalgiris“ užkariaus Pasvalio tvirtovę?

Savaitę užbaigs „Nevėžio“ ir „LSU-Atleto“ mačas Kėdainiuose. Dėl vietos atkrintamosiose varžybose besigrumiantis „Nevėžis“ pralaimėti šių rungtynių namie tiesiog neturi teisės.

Savaitės socialinė akcija

Krepšinio projektas „BEKO LKL diena mokykloje“ pirmadienį aplankys jau penktąjį miestą. Šį kartą Lietuvos krepšinio federacijos Garbės prezidentas, ilgametis Kauno „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės treneris Vladas Garastas, legendiniai krepšininkai Modestas Paulauskas ir Angelė Rupšienė vyks į Kėdainius ir susitiks su Atžalyno gimnazijos moksleiviais. Gimnazijoje taip pat apsilankys keturi „Nevėžio“ krepšininkai - Vidas Ginevičius, Gintaras Leonavičius, Povilas Butkevičius ir Arminas Kelmelis. Moksleivių, tradiciškai, laukia diskusijos apie krepšinį, įdomios istorijos, viktorina ir varžybos sporto salėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savaitės derinys

Šiandien pristatome vieną „TonyBet“ komandos naudojamą derinį, kurio tikslas yra perduoti kamuolį po krepšiu atsidengusiam aukštaūgiui. Kartą šis derinys puikiai suveikė per „TonyBet“ rungtynes išvykoje su „Pieno žvaigždėmis“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų