REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Žemės ūkio ministras, Seimo narys Kazys Starkevičius tildo kalbas, kad dėl Lietuvos palaikymo Ukrainai kenčia šalies verslas. Jo teigimu, stringant maisto prekių tiekimui per Lietuvą, nuostolius patiriantys vežėjai signalų sulaukė dar prieš Ukrainos įvykius. Pasak jo, kur būtų kur kas blogiau, jei būtų blokuojamas lietuviškų maisto produktų eksportas. Tačiau ir čia šešėlinis Žemės ūkio ministras mato prošvaisčių.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuostolių patirs vežėjai, tačiau jiems įspėjimai buvo duodami dar gerokai iki įvykių Ukrainoje. Dar rugpjūtį mūsų vežėjai prie sienos buvo sustabdyti su vištų šlaunelėmis, vėliau paskelbta pieno blokada“,— „Laisvosios bangos“ eteryje kalbėjo K. Starkevičius. Jis teigė, kad su rytų šalimis dirbantys verslininkai turi suprasti, jog vyksta karas: „Po Ukrainos kiti būsime mes. Tada grėsmė kils ne tik jų verslui, bet ir visai Lietuvai“, — akcentuodamas palaikymo Ukrainai svarbą, sakė Seimo narys. Jo nuomone, galimos Rusijos sankcijos iš Lietuvos eksportuojamiems gaminiams skatina žvalgytis naujų eksporto krypčių:

REKLAMA

„Dabar tinkamas metas atverti tokias Rytų šalių rinkas, kaip Kinija. Tam pamatai jau padėti“, — kalbėjo K. Starkevičiaus. Jo manymu, drausdama kiaulienos importą iš Europos sąjungos šalių, Rusija pati sau kasa duobę:

Paklaustas, kaip šilta žiema paveikė pasėlius, K. Starkevičius teigė, kad nuostoliai bus dideli: „Šiaurės rytų Lietuvoje, praktiškai nebuvo sniego, šiandien kaip Sacharos dykuma. Įšalę rapsai, visų rūšių kviečiai“, — pasakojo parlamentaras. Jo teigimu, laimės tie ūkininkai, kurie buvo apdraudę savo pasėlius. „Rekordinių derlių, kaip pastaruosius dvejus metus, nepasieksime, tačiau tikrai alkani nebūsim“, — užtikrino K. Starkevičius.

Džiugas Kuliešius 

 

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų