REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Valstiečių” kandidatą B. Ropę rems Socialdemokratų sąjunga

LVŽS ir socialdemokratai neigia, kad tai gali būti partijų suliejimo pradžia

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatą į prezidentus Ignalinos rajono merą Bronį Ropę rinkimuose parems ir neparlamentinė Socialdemokratų sąjunga.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatą į prezidentus Ignalinos rajono merą Bronį Ropę rinkimuose parems ir neparlamentinė Socialdemokratų sąjunga.

REKLAMA

Tokį sprendimą po susitikimo su B. Rope priėmė Socialdemokratų sąjungos valdyba.

„Ką paremti, mes rinkomės atsižvelgdami į ideologinius ir vertybinius kriterijus, o ne vertindami, kuris kandidatas gali laimėti. Jau praėjusiuose Seimo rinkimuose pastebėjome daug sąlyčio taškų tarp abiejų sąjungų”, – pasibaigus posėdžiui sakė Socialdemokratų sąjungos pirmininkas Arvydas Akstinavičius.

„Mes esame Stepono Kairio socialdemokratų politikos tęsėjai, o jų partneriai koalicijoje visuomet buvo valstiečiai. Mūsų laikais socialdemokratų partneriai yra žalieji. Kadangi LVŽS yra „du viename“, apsispręsti nebuvo labai sudėtinga. Žinoma, yra tam tikrų skirtumų, tačiau tai yra tolesnių diskusijų objektas”, – pridūrė A. Akstinavičius.

„Socialdemokratų sąjungos sprendimas paremti mūsų keliamą kandidatą mums yra svarbus. Mes pasisakome už didesnį valstybės reguliavimą, už rūpinimąsi paprastu žmogumi, solidarumą visuomenėje, taip pat regionuose. Manau, kad Socialdemokratų sąjungos sprendimas padės mums kartu pelnyti didesnį žmonių pasitikėjimą. Ne visi kandidatai surinks parašus, ne visi įveiks paskutinį filtrą. O mes būsime alternatyva daugumai kandidatų, kurie iš esmės yra liberalių pažiūrų”, – paklaustas apie B. Ropės šansus rinkimuose sakė posėdyje dalyvavęs LVŽS pirmininko pavaduotojas Tomas Tomilinas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau paklaustas, ar sprendimas bendradarbiauti prezidento rinkimuose gali reikšti, kad abiejų partijų bendradarbiavimas stiprės, o ateityje jos gali žengti ir susijungimo keliu, vienas LVŽS vadovų tiesiai neatsakė.

REKLAMA

„Bendrauti visada reikia. Tačiau šiandien jokių ilgalaikių susitarimų ar sprendimų nėra. Šiandien mes aptarėme bendravimą programų ir vertybių pagrindu, kalbėjome ir apie ir rimtos idėjinės alternatyvos sisteminėms partijoms sukūrimo galimybę. Manome, kad šiuo aspektu vieni kitiems būsime naudingi”, – sakė T. Tomilinas.

„Bendradarbiauti būtina, nes būtina sukurti alternatyvą laukiniam liberalizmui. Ji Lietuvai kaip oras reikalinga. Ir abi mūsų politinės organizacijos, kurioms rūpi žmonės ir jų socialinės problemos, gali būti tos alternatyvos pagrindas. Tai būtų ir alternatyva dabar dominuojančiai politinei partinei sistemai”, – tiesiai neatsakė ir A. Akstinavičius.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų