REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos tik atšyla orai, į miesto gatves ir parkus išrieda dviračiai. Visi skuba džiaugtis vis labiau šildančia saule ir stengiasi kuo daugiau laiko praleisti gryname ore. Vieni išsitraukia savo turimus dviračius ir paruošia naujam sezonui, antri – ieško, kur įsigyti naują, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Žmonės, nusprendę nusipirkti dviratį, dažnai neatkreipia dėmesio į esminius dalykus, kurie neleidžia džiaugtis nauju pirkiniu. Pasitaiko net atvejų, kad netinkamas pirkinys atgraso žmones ir jie nebenori jais važinėtis. Dėlto, prieš įsigyjant naują dviratį ar vertinant turimą reikia žinoti keletą pagrindinių dalykų. Naujai atsidarančios dviračių parduotuvės „Dviratis Tau“ vadovas Arūnas Gliaudelis pataria, į ką būtina atkreipti dėmesį.

REKLAMA

Pradžių pradžia – tinkamas dviračio dydis

Dydis – bene svarbiausias kriterijus pasirenkant dviratį. Neretai manoma, kad dydis tinkamas, jei dviračiu važiuojantis asmuo pasiekia pedalus. Pirmiausia turi būti atsižvelgiama į žmogaus ūgį bei bendrą jo sudėjimą. „Taip, dažniausiai dviračių dydis yra renkamas pagal žmogaus ūgį, bet privalu atkreipti dėmesį ir kitus žmogaus bruožus. Kodėl? O gi todėl, kad netinkamai parinkus dviratį žmogus gali jausti skausmą ar susižeisti. Juk dauguma esate patyrę pečių, kaklo ar nugaros nuovargį ar net skausmus. O būtent tai rodo, kad arba dviratis yra netinkamo dydžio, arba jis yra blogai sureguliuotas,“ – aiškina ilgametis dviratininkas A.Gliaudelis. Jo teigimu, specialisto konsultacija yra būtina.

REKLAMA
REKLAMA

Visų žmonių sudėjimas yra skirtingas – vienų žmonių kojos yra ilgesnis, kitų – liemuo, dar kitų – rankos. Todėl renkantis dviratį reikia atkreipti dėmesį į individualius reikalavimus. „Dviratį turime rinktis kaip naują batų porą – jis turi Jums būti patogus nepriklausomai koks dydis ant jo užrašytas. Tai turi būti individualus pasirinkimas,“ – teigia „Dviratis Tau“ vadovas.

Nėra universalaus dviračio visiems keliams

Prieš įsigydamas dviratį žmogus turi įsivertinti, kur ir kaip jis juo važinės – ar tai bus miesto gatvės, ar parkai, ar miškingos dviračių trasos. „Reikia labai gerai įsivertinti, kur daugiausiai bus važinėjama dviračiu. Neretai žmonės mano žinantys, ko jiems reikia, tačiau po kelių klausimų-atsakymų nuomonė pasikeičia. Žinodamas, kaip jie juos ketina naudoti, galiu pasiūlyti geriausią sprendimą. Žmonės rinkdamiesi universalumą įprastai aukoja komfortą,“ – nuomone dalinasi A.Gliaudelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot, šiuo metu aktyviai sportuojančio parduotuvės vadovo, žmonės vis dažniau renkasi kokybiškus ir brangesnius dviračius. „Investicija į dviratį atsiperka. „Pabandykite dieną ar dvi intensyviai pavažinėti dviračiu iš prekybos centro, o po to tą patį padarykite su dviračiu, kuris specialistų buvo parinktas pagal Jūsų individualius poreikius. Manau, kad skirtumą pajusite iškart,“ – svarsto sportininkas.

Penktadienį Laisvės prospekte atidaromos parduotuvės vadovas džiaugiasi, kad žmonių mąstymas keičiasi. „Dviračių dalims suteikiame 2 metų garantiją, o kai kurių dviračių rėmams – 10 metų ir daugiau. Todėl galime užtikrinti mūsų klientus, kad parduodame patikimą dviratį. Kiekvienais metais mūsų klientų ratas vis plečiasi, o į garantinį aptarnavimą dviračiai galima sakyti, kad negrįžta,“ – teigia A.Gliaudelis. Anot jo, dviračio patikimumas yra bene svarbiausias ir mažiausiai norisi kur nors bevažinėjant parke sugesti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų