REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos valdžia sunaikino dar vieną objektyvių žinių portalą „lenta.ru“

Atleista generalinė direktorė, iš jo bėga žurnalistai

„Generalinė „lenta.ru“ direktorė ir bendrovės „Rambler-Afisha-SUP“ generalinio direktoriaus pavaduotoja Julija Minder kovo 13-ąją pasitraukė iš savo pareigų. J.Minder pareigas perims Andrejus Solomenikas, finansų direktorius ir į bendrovę įeinančių projektų generalinis direktorius“, sakoma šio žinių portalo svetainėje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak J.Minder, sprendimą dėl jos atleidimo priėmė bendrovės akcininkas. Atleidimo priežastis nenurodoma.

REKLAMA

J.Minder portale „lenta.ru“ dirbo nuo pat jo įsteigimo 1999 metais.

Trečiadienį buvo atleista internetinio leidinio „lenta.ru“ vyriausioji redaktorė Galina Timčenko. Jos vietą užėmė „Rambler-Afisha-SUP“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Aleksejus Goreslavskis.

Prieš šiuos kadrų pakeitimus trečiadienį Rusijos federalinė ryšių, informacinių technologijų ir masinių komunikacijų srities priežiūros tarnyba „Roskomnadzor“ raštu perspėjo „lenta.ru“ dėl ekstremistinės medžiagos platinimo. Anot šios tarnybos, leidinys pažeidė Rusijos įstatymų reikalavimus.

REKLAMA
REKLAMA

G.Timčenko anksčiau savo paskyroje tinkle „Facebook“ rašė gavusi perspėjimą iš „Roskomnadzor“, bet, anot jos, ji buvusi perspėta ne dėl leidinio medžiagos, o dėl nuorodos į kitą tekstą.

Pačiam „lenta.ru“ tekstui pretenzijų nėra; yra reikalavimas išimti nuorodą į (Dmytro) Jarošo interviu.

Vėliau „lenta.ru“ pašalino iš Ukrainos judėjimo „Pravyj sektor“ (Dešinysis arba teisusis sektorius) aktyvisto Andrijaus Tarasenkos interviu „Mes nesame ginkluotosios pajėgos“ nuorodą į D.Jarošo medžiagą „Anksčiau ar vėliau mes pasmerkti kariauti su Maskvos imperija“ .

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį paaiškėjo, kad portalo „lenta.ru“ redakciją savo noru paliko 39 bendradarbiai; iš jų 32 - rašantys žurnalistai, visi penki fotoredaktoriai, du žmonės iš administracijos.

Pasitraukia visi darbuotojai iš šių skyrių: „Rossija“, „Mir“ (Pasaulis), „Internet ir SMI“ (Internetas ir žiniasklaida). Tik po vieną darbuotoją lieka skyriuose „Kultūra“ ir „Nauka i technika“ (Mokslas ir technika).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų