REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT radijo laida „Aktualijų studija“, LRT.lt

Rusija pykstasi su visu pasauliu, tačiau dar ilgai pati negalės apsirūpinti visais reikalingais maisto produktais, sako buvęs žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius. Jo teigimu, Lietuvos verslininkų pelnas mažėja net ir be sankcijų Rusijai vien dėl nuvertėjančio rublio, todėl svarbu orientuotis į kitas rinkas, o jos jau greitai gali atsiverti.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau keletą metų vyksta derybos su Kinija dėl lietuviškos produkcijos eksporto. Šiuo metu dėl tam tikrų priežasčių jos yra sustojusios, bet greitu metu turėtų vėl būti tęsiamos ir bus gaunami leidimai produktų eksportui į Kiniją. Žuvies produktams leidimus jau esame gavę“, – LRT radijo laidoje „Aktualijų studija“ kalbėjo K. Starkevičius.

REKLAMA

Savo ruožtu dabartinis žemės ūkio ministras Virgilijus Jukna pažymi, kad visai neseniai iš Japonijos grįžo Žemės ūkio ministerijos delegacija, kurios teigimu, japonai yra susidomėję lietuviškais maisto produktais.

„Juos labiausiai domina mėsa. Labiausiai pageidauja jautienos, tikėtina, kad paklausi būtų ir kiauliena. Japonams svarbiausia, kad tai būtų pačios aukščiausios kokybės produkcija, o jos kaina nebūtų pagrindinis veiksnys“, – sako žemės ūkio ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Anot V. Juknos, japonai žino, kad Lietuvoje esama pakankamai gerų ekologinių sąlygų, todėl jie yra ypač susidomėję. Žemės ūkio ministras pabrėžia, kad tokių nestabilių santykių su Rusija akivaizdoje Lietuvos verslas privalo ieškoti kitų rinkų, o Kinija ir Japonija yra vienos tų rinkų, kuriose galėtų pasisekti.

V. Jukna taip pat pažymi, kad jau kurį laiką yra bendraujama su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) verslo atstovais, institucijomis ir ta šalis yra dar viena potenciali rinka mūsų maisto produktams. Tačiau, anot V. Juknos, problema ta, kad mes negalime JAV pateikti reikiamų produkcijos kiekių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra didelė rinka, todėl jiems reikalingi dideli produkcijos kiekiai, kad ją apsimokėtų iš mūsų pirkti. Čia pagelbėtų kooperacija, tačiau sunku ją įsivaizduoti. Vien Lietuvoje įmonės vangiai kooperuojasi, ką jau kalbėti apie kaimyninių valstybių kooperaciją“, – sako V. Jukna.

Tačiau ministras neabejoja, kad po truputį kooperacijos linkme judėti turėsime. Jo teigimu, kartu sudarę reikiamas produkcijos partijas, galėsime eiti į didesnes, stambesnes rinkas, o ne konkuruoti viduje ar su artimiausiais kaimynais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų