REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Trečiadienį pasieniečiai į Lietuvą neįsileido trijų Gruzijos piliečių, traukiniu atvykusių iš Minsko į Vilnių. Užsieniečiai neturėjo Šengeno vizų.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso šiemet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai neįleido įvažiuoti beveik 600 užsieniečių.

REKLAMA

VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai trečiadienį tikrino į Lietuvos sostinę traukiniu Minskas - Vilnius atvykusių 136 keleivių dokumentus. Tarp jų buvo ir 32-ejų, 48-erių bei 58-erių Gruzijos piliečiai. VSAT pareigūnai nustatė, kad jie neturi Šengeno vizų, suteikiančių teisę atvykti į bendrijos erdvę. Pasieniečiai užsieniečių neįleido į Lietuvą. Sutvarkius visus formalumus po maždaug dviejų valandų gruzinai traukiniu Vilnius - Minskas buvo išsiųsti atgal į Baltarusiją.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso šiemet pasieniečiai neleido į Lietuvą įvažiuoti 596 užsieniečiams. Daugiausiai tarp jų buvo Rusijos (278) ir Baltarusijos (248) piliečių. Taip pat kelionė į Šengeno erdvę Lietuvos pasienyje pasibaigė 21 Gruzijos, 17 Armėnijos, 10 Ukrainos ir dar dešimties valstybių piliečiams.

Pasak VSAT pranešimo, dažniausia priežastis, dėl ko asmenys nebuvo įleisti į Lietuvą - užsieniečiai neturėjo vizos ir nebuvo pagrindo ją išduoti. Dėl to šiemet į Lietuvą nebuvo įleisti 234 užsieniečiai.

Kitos dažniausiai pasitaikančios priežastys yra tokios: patikslinančių duomenų nepateikimas (149 atvejai), vykimas su netvarkingais transporto priemonės dokumentais ar jų neturėjimas (96 atvejai), lėšų pragyventi neturėjimas (51 atvejis).

VSAT

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų