REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio federacijos Etikos, drausmės ir apeliacinė komisija atsisakė priimti nagrinėjimui VšĮ „Šilutės sportas“ apeliacinį skundą dėl nutrauktų Nacionalinės krepšinio lygos rungtynių tarp Šilutės „Šilutės“ ir Kauno „Žalgiris-2“ komandų. Dėl to lieka galioti ankstesnis NKL Etikos, drausmės ir apeliacijos komisijos sprendimas atmesti „Šilutės“ apeliacinį skundą, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

VšĮ „Šilutės sportas“ apskundė NKL direktorato nutarimą peržaisti nutrauktas rungtynes nuo pradžių neutralioje arenoje tomis pačiomis sudėtimis, kuriomis abi komandos rungtyniavo kovo 8 dieną Šilutėje.

REKLAMA

Rungtynės buvo nutrauktos iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus žaisti 5 min. 33 sek., 72:59 laimint „Šilutei“, kai po dėjimo subyrėjo krepšio lenta. Pritvirtinus atsarginę lentą su lanku, „Žalgiris-2“ treneris Tomas Masiulis atsisakė tęsti rungtynes motyvuodamas savo krepšininkų saugumu. Galutinis sprendimas dėl mačo baigties buvo paliktas spręsti Nacionalinei krepšinio lygai.

LKF Etikos, drausmės ir apeliacinės komisijos pirmininko Kęstučio Vagnerio kovo 13 d. pasirašytame nutarime atreipiamas dėmesys, jog pagal NKL 2013-2014 m. sezono nuostatus, šios lygos Etikos, drausmės ir apeliacijos komisijos sprendimas yra galutinis ir neapskundžiamas. Tuo tarpu LKF Etikos ir drausmės kodekse nurodyta, kad galutinis (įsiteisėjęs) drausminio organo sprendimas nėra ir negali būti skundžiamas jokiais būdais ir tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo atveju NKL nuostatai, patvirtinti pernai spalio 2 d, nėra suderinti su LKF Etikos ir drausmės kodeksu. Ateityje labai atidžiai prižiūrėsime, kad visų Lietuvos krepšinio lygų nuostatai būtų su Etikos ir drausmės kodeksu suderinti“, - sako LKF sporto ir renginių direktorius Tomas Rimkus.

Atsisakius LKF priimti VšĮ „Šilutės krepšinis“ apeliacinį skundą, Šilutės klubui bus grąžintas ir 2000 mokestis už apeliacinio skundo padavimą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų